Αθλητικά

11/08/2024 - 22:04

Από την Λέσβο η Ελληνίδα της ρυθμικής γυμναστικής της Αυστραλίας

Το αστέρι της ρυθμικής γυμναστικής , η 17χρονη Εμμανουέλα Φροκου έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες , ως μέλος της ομάδας ρυθμικής γυμναστικής της Αυστραλίας.

 

H  Εμμανουέλα Φρόκου έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της, από τον Βαφειό Λέσβου η οποία ζει πλέον στην Αυστραλία.

Η Εμμανουέλα Φρόκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007. Ο παππούς της ήταν ο Άνθιμος Δεληνικολής και η γιαγιά της η Μαρία Δεληνικολή, το γένος Λημνιού. Η Εμμανουέλα έζησε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου και ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στην ηλικία των 5 στον σύλλογο ΟΓΗΡΑ.
Μάλιστα κατέκτησε το 2016 χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες ρυθμικής γυμναστικής. Ένα μήνα μετά αναχωρεί με την οικογένειά της για το Σίδνεϊ Αυστραλίας, γενέτηρά της μητέρας της.Το 2017 κερδίζει τον τίτλο Πρωταθλήτρια Αυστραλίας και αθλήτρια της χρονιάς.Το 2018 κερδίζει την 2η θέση και το 2019 ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Νέας Νότιας Ουαλίας και πάλι στέφεται αθλήτρια της χρονιάς.Το Δεκέμβριο του 2019 αγωνίστηκε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρυθμικής στην Γερμανία και κερδίζει την 7η θέση για την Αυστραλία στο πρώτο της παγκόσμιο με προπονήτρια την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη Βαρβάρα Φίλιου.

 

Δείτε το βίντεο από την τηλεόραση του ANT1 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!