Αθλητικά

24/09/2024 - 14:31

Από τη Λέσβο στην Φώκαια της Τουρκίας με "διαβατήριο" το Μπριτζ

Με ιδιαίτερη χαρά και επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του ο Σύλλογος Λέσβου Αγωνιστικού Μπριτζ (ΣΛΑΜ) στο *Τουρνουά Μπριτζ Ελληνοτουρκικής Φιλίας*, που διεξήχθη στην Φώκαια από τις 20 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Το τουρνουά είχε στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, μέσα από την κοινή αγάπη για το άθλημα του μπριτζ. Η συμμετοχή μας στο τουρνουά αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της αθλητικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων παικτών. Ο Σύλλογός μας εκπροσώπησε επάξια το νησί της Λέσβου, με τους αθλητές μας να διαγωνίζονται σε πνεύμα φιλίας, αλληλοσεβασμού, ευγενούς άμιλλας ,με αθλητές υψηλού επιπέδου του μπριτζ από την Τουρκία.

Το τουρνουά διοργανώθηκε στον δημοτικό χώρο του Συλλόγου Μπριτζ Φώκαιας και προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων. Κατά την παραμονή της ομάδας στην Φώκαια, η Πρόεδρος και οι αθλητές του ΣΛΑΜ είχαν την εξαιρετική τιμή να δεχθούν πρόσκληση από την Δήμαρχο της Φώκαιας κα.Saniye Bora Fiçì, η οποία τους υποδέχθηκε θερμά σε μια επίσημη συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης. Στη φιλική αυτή συνάντηση, η κα. Fiçì, καλωσόρισε την αποστολή από τη Λέσβο , εκφράζοντας ην εκτίμησή της για τη συμμετοχή του ΣΛΑΜ στο τουρνουά και αναφέρθηκε στη σημασία της αθλητικής συνεργασίας ανάμεσα στη Φώκαια και τη Λέσβο, δύο περιοχές με ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Η Δήμαρχος εξήρε το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που χαρακτηρίζει τους αγώνες και προσκάλεσε την ομάδα μας να επιστρέψει μελλοντικά για ακόμα περισσότερες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. .

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΣΛΑΜ, κα. Χατζηδημητρίου Κατερίνα, ευχαρίστησε θερμά την κα. Fiçì για την υποδοχή, και προσκάλεσε τόσο την ίδια , όσο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μπριτζ Φώκαιας, κ. Soner Kayabas με την Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά εκπροσωπούμενης από την Naile Çalık να επισκεφθούν τη Λέσβο στο προσεχές διάστημα. Στόχος της πρόσκλησης είναι η διοργάνωση φιλικών αγώνων και η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο συλλόγους, προάγοντας την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία μέσα από το άθλημα του μπριτζ.

Η Δήμαρχος της Φώκαιας, ο κ. Soner Kayabas και η κα. Naile Çalık αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση, εκφράζοντας την επιθυμία τους να επισκεφθούν τη Λέσβο στο πλαίσιο μελλοντικών αθλητικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα για την προώθηση των φιλικών σχέσεων και της ειρηνικής συνύπαρξης, ανάμεσα στις δύο περιοχές μέσω του αθλητισμού.

Η ομάδα του ΣΛΑΜ επέστρεψε στη Λέσβο με πλούσιες εμπειρίες και ενθουσιασμό για τη συνέχιση της αγωνιστικής της πορείας, ενώ ευελπιστεί σε μελλοντικές δράσεις που θα ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των συλλόγων της Λέσβου και της Φώκαιας

Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν με την συμμετοχή τους την αποστολή μας και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες (bridge) πολιτισμού και αθλητισμού

Μοιράσου το άρθρο!