Αθλητικά

16/09/2024 - 12:27

180 δρομείς έτρεξαν νυχθημερόν όλη τη Λέσβο - Βραβεύθηκε η Μηλένα Κοντού - Κορυφαία στιγμή η τελευταία διαδρομή

Ολοκλήρωση 6ης Σκυταλοδρομίας Λέσβου-Lesvos Relay 2024

Έγινε το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία η 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης.

Συμμετείχαν 180 δρομείς όλων των ηλικιών που έτρεξαν νυχθημερόν σε 36 διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων η καθεμία, περιμετρικά του νησιού σε σύνολο 320 χιλιομέτρων από τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η θέση της σκυτάλης παρακολουθείτο συνεχώς με σύστημα GPS, υπήρχε συνεχής συνοδεία αστυνομικού οχήματος και διασώστη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης για πρώτη φορά φέτος υπήρχε ζωντανή μετάδοση της εικόνας των σκυταλοδρόμων και του απαράμιλλης ομορφιάς φυσικού τοπίου μέσω του δικτυακού τόπου του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου (www.lesvosrunners.gr).

φ

Η Σκυταλοδρομία Λέσβου είναι μία μη ανταγωνιστική δρομική εκδήλωση που σκοπό έχει να προάγει το τρέξιμο και την άθληση γενικότερα, ως μέσα ευεξίας και σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης σκοπό έχει την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωλογικής αξίας της Λέσβου, του νησιού-γεωπάρκου της UNESCO.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης απετέλεσε η συμμετοχή στην τελευταία διαδρομή μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, των παιδιών του Κέντρου Διημέρευσης ‘Κυψέλη’, του Συλλόγου γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό ‘Συνεξέλιξη’, αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, καθώς και της Ολυμπιονίκη Μηλένας Κοντού. Επίσης στην περιοχή της Καλλονής την σκυτάλη συνόδευσαν όπως κάθε χρόνο μέσα στη νύχτα μέλη του Συλλόγου γυναικών με νεοπλασία ‘Ροζ Δύναμη’.

Στην τελετή λήξης ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου βράβευσε την Μηλένα Κοντού για την ολυμπιακή της επιτυχία και στη συνέχεια η Ολυμπιονίκης και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών απένειμαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά:

- Την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Λιμενικής Τροχαίας Μυτιλήνης για την συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της σκυταλοδρομίας.

- Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, όπως και κάθε εκδήλωσης του Συλλόγου έως σήμερα.

 

- Τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Επιμελητήριο Λέσβου και Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης για την άψογη συνεργασία.

Επόμενος στόχος η 7η Σκυταλοδρομία Λέσβου να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς και ευρύτερη εμβέλεια προσελκύοντας δρομείς εκτός Λέσβου!

δ
δ

Μοιράσου το άρθρο!