Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/10/2023 - 11:28

update η ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρός 38χρονος

Ένας 38χρονος, πιθανό με καταγωγή από την Υεμένη, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα τα χαράματα, σε βάρκα με 38 μετανάστες που προέρχονταν από τις απέναντι της Λέσβου τουρκικές μικρασιατικές ακτές.

Η βάρκα βρέθηκε νότια της χερσονήσου της Αγριλιάς, νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός του.

 

update η ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 ατόμων και την περισυλλογή ενός άντρα χωρίς τις αισθήσεις του προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Στο σημείο έσπευσαν 2 παραπλέοντα πλοία και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε 38 άτομα, εκ των οποίων ένας άντρας χωρίς τις αισθήσεις του. Στέλεχος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ενέργειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του άντρα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα, από όπου ο άντρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Μοιράσου το άρθρο!