Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/08/2024 - 16:41

Ήταν το 5ο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Σε διαθεσιμότητα ο πυροσβέστης -Συνελήφθη στον Πολιχνίτο - Την Παρασκευή στον εισαγγελέα

Συνελήφθη στον Πολιχνίτο της Λέσβου ο πυροσβέστης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί οικογενειακής βίας καθώς την Κυριακή το βράδυ χτύπησε πολύ ασχημα τη σύντροφό του μπροστά στο δίχρονο παιδί τους.

Για τον άνδρα που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής. Η σύντροφός του τον είχε καταγγείλει άλλες δύο φορές.

«Θα σκοτώσω κι εσένα και το μωρό!»

Από την πλευρά της, η γυναίκα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιέγραψε τον άγριο ξυλοδαρμό της μέσα σε αυτοκίνητο, την ώρα που στο πίσω κάθισμα βρισκόταν το αγοράκι τους. Όπως κατήγγειλε η ίδια στο Star, ένας «άνευ λόγου και αιτίας καβγάς κατέληξε για μια ακόμη φορά» στον άγριο ξυλοδαρμό της.

«Ξεκίνησε να με χτυπάει κι εγώ φώναζα βοήθεια. Άνοιξα την πόρτα από το αυτοκίνητο κι εκείνος έτρεχε με το αυτοκίνητο, μ' ανοιχτή την πόρτα και μου έλεγε "Τώρα θα σε σκοτώσω κι εσένα και το μωρό!"».

«Με ζουλούσε στο κεφάλι μου, το είχε βάλει κάτω από το τιμόνι, με χτύπαγε πάνω στο τιμόνι και μου έλεγε ''θα σκοτώσω, θα σε τελειώσω''. Έτρεξε ο ξάδελφός του με τα πόδια, τον τράβηξε έξω από το αμάξι. Ήρθε μια άλλη γυναίκα και πήρε το παιδί, εμένα τρέχανε αίματα από το πρόσωπό μου κι έτρεχα ξυπόλητη. Πήγα σε μια ταβέρνα, πάτησα το κουμπί από το κινητό μου, που είναι έκτακτης ανάγκης».

Πριν έναν χρόνο, το θύμα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του φερόμενου δράστη: «Προ έτους είχαμε υποβάλει μήνυση σε βάρος του για σωματική κακοποίηση και προ διετίας πάλι είχε επαναληφθεί ένα συγκεκριμένο περιστατικό, ένας πολύ άγριος ξυλοδαρμός, ενώ ήταν ακόμη έγκυος στο παιδί τους και ξυλοδαρμός αυτός οδήγησε στον πρόωρο τοκετό της», δήλωσε η δικηγόρος της γυναίκας.

Ο άνδρας έχει απασχολήσει άλλες 4 φορές τις αστυνομικές αρχές Μυτιλήνης και Πολίχνιτου μετά από καταγγελία εις βάρος του, για ενδοοικογενειακή βία από το 2020 έως το 2023, όχι μόνο από την τωρινή αλλά και από προηγούμενες συντρόφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε απόφαση διαθεσιμότητας μετά το πειθαρχικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου και το νέο 5ο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας για το οποίο έχει καταγγελθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει καταγραφεί και περιστατικό βίας και με συγγενικά του πρόσωπα πρώτου βαθμού.

Μοιράσου το άρθρο!