Αστυνομικό Ρεπορτάζ

20/06/2024 - 09:47

Η δύσκολη νύχτα στη Μόρια πέρασε - Χωρίς ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή

Λεπτό δεν σταμάτησαν κατά την διάρκεια της νύχτας τις ενέργειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Μόρια οι πυροσβέστες μαζί με κατοίκους, εθελοντές και συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι σαφώς καλύτερη, αφού δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο και δεν χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών που βρίσκονται σε επιφυλακή.


Όλο το βράδυ 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 15 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα έκοβαν τα ελαιόδεντρα που είχαν πάρει φωτιά για να σβήσουν τις φλόγες στους κορμούς που σιγόκαιγαν επί ώρες.

Παράλληλα έλεγχαν τους καπνούς που υπήρχαν σε διάσπαρτα σημεία, χωρίς όμως να υπάρξει αναζωπύρωση λόγω του δυνατού αέρα.
Οι καιρικές συνθήκες είναι και σήμερα εξαιρετικά επικίνδυνες και θα παραμείνουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις μέχρι να διασφαλιστεί ότι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

 

πηγη: nealesvou.gr

 

 

Και το ΚΚΕ στη μάχη της Μόριας

Στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτη στη Μόρια έσπευσαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στην πρώτη γραμμή του μετώπου της πυρκαγιάς βρέθηκαν μέλη των σωματείων και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιάννη Ζαφειρίου για την προσπάθεια κατάσβεσής της. Παρών στο σημείο βρέθηκε και ο Παναγιώτης Αυγουστίδης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μυτιλήνης. Τα  μέλη των σωματείων θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ώστε σε περίπτωση αναζωπυρώσεων να είναι έτοιμα να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης μαζί με πυροσβέστες και εθελοντές.

Μοιράσου το άρθρο!