Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/07/2024 - 17:39

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Τραπεριά Πολιχνίτου - Απανθρακώθηκε ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Η σημαντική λεπτομέρεια που περιόρισε την επέκταση της φωτιάς

Έγινε γνωστή ανεπίσημα πριν από λίγο η ταυτότητα του ηλικιωμένου άνδρα - 82 ετων -  που βρήκε σήμερα το μεσημέρι τραγικό θάνατο στην περιοχή της Τραπεριάς του Πολιχνίτου. Ενημερώθηκαν οι συγγενείς του και επίσημα η ταυτοποίηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Ότι έχει απομείνει από την σορό του ηλικιωμένου μπορεί να αναγνωριστεί μόνο με τη μέθοδο του DNA καθώς ακόμη και οι πυροσβέστες χρειάστηκε χρόνος για να καταλάβουν ότι μέσα στο καμένο όχημα υπήρχε ανθρώπινη παρουσία...

Ο ηλικιωμένος άνδρας κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών να εκδηλωθεί φωτιά που τον εγκλώβισε στο αυτοκίνητό του. Αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταβεί στην περιοχή για να ελέγξει εργασίες στο κτήμα του. 

Πριν από λίγο η φωτιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο και στην περιοχή παραμένουν για κάθε ενδεχομένη δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν  δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κλιμάκια εθελοντών και υδροφόρες του Δήμου δυτικής Λέσβου, δύο Πετζετέλ, τρία Air Tracktor και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Και μια σημαντική επισήμανση από αγροκτηνοτρόφο της περιοχής. Όπως μας είπε η φωτιά δεν είχε ραγδαία εξάπλωση γιατί αν και είναι ελαιώνας στην περιοχή βόσκει μεγάλος αριθμός από πρόβατα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα στο έδαφος. Επίσης ελάχιστα είναι τα ακαλλιέργητα κτήματα της περιοχής, μεγάλος αριθμός έχει οργωθεί πρόσφατα και επομένως η φωτιά δεν έχει "τροφή" για να επεκταθεί. 

φ

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Lesvosnews.net

(οι δυο φωτογραφίες έχουν επεξεργαστεί για ευνόητους λόγους) 

φ

δ

δ

δ

δ

α

δδ

Μοιράσου το άρθρο!