Αστυνομικό Ρεπορτάζ

31/10/2022 - 20:15

Φωτιά στον Καριώνα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.50

up date ανάρτηση από την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας

 · 

Ευτυχώς για άλλη μια φορά γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Αυτή τη στιγμή ελέγχεται η κατάσταση

Σας ευχαριστούμε όλους που συνδράμετε με οποιοδήποτε τρόπο ο καθένας.

Και δεν θα μπορούσα να μην πω ένα μεγάλο μπράβο για την ομάδα μας τους εθελοντες πυροσβέστες της ΓΕΡΑΣ. Συγχαρητήρια παιδιά να είστε όλοι καλα.

 

---

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.50 η φωτιά που ξέσπασε στις 7.45 σε πυκνόφυτη δασική περιοχή με ελιές, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή του Καριώνα κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, πάνω από τον Σκόπελο της Γέρας. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσοβήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχουν καεί στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ένας πυροσβέστης κατά την κατάσβεση τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε αρχικά από ένα κάτοικο της περιοχής, που είδε τον καπνό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα τηλεφωνήματα από πολίτες της περιοχής.

Στην περιοχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.  Στην κατάσβεση πήραν μέρος 11 Πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές.

Λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας απηύθυνε έκκληση στους εθελοντές να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης.

 

 Δήμητρα Λάχουρη /ertnews.gr

 

 

Μοιράσου το άρθρο!