Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/06/2024 - 15:59

Φωτιά αναστάτωσε τη Μυτιληνη

Μια φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα έξω από το τρίτο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στην Καλλιθέα, αναστάτωσε το πρωί της Παρασκευής τα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στο σημείο, κυρίως λόγω του καπνού που έπνιξε την περιοχή.

Μικρή φωτιά αναστάτωσε τα σχολικά συγκροτήματα της Καλλιθέας στη Μυτιλήνη

Όταν ξέσπασε η φωτιά οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου μόλις είχαν ολοκληρώσει τις γραπτές τους εξετάσεις και με τη βοήθεια των καθηγητών τους απομακρύνθηκαν από το κτίριο.

Στην περιοχή εκτός από το 3ο γυμνάσιο βρίσκονται το 3ο λύκειο, οι φοιτητικές εστίες αλλά και το μεγάλο συγκρότημα των ΕΠΑΛ  που όμως δεν επηρεάστηκαν από τη μικρή φωτιά που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε με μεγάλη δύναμη πυροσβεστικής μεγάλων και μικρότερων οχημάτων. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λέσβου Παναγιώτης Μπιμπούδης που βρέθηκε στο σημείο, ενώ επέστησε για ακόμα μια φορά την προσοχή στους πολίτες, καθώς είναι δύσκολες οι συνθήκες, με τις υψηλές θερμοκρασίες και με την ενίσχυση των ανέμων, που εγκυμονούν κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιάς .

 

Βίντεο:

https://www.ertnews.gr//Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!