Αστυνομικό Ρεπορτάζ

16/09/2024 - 10:32

Απεγκλωβισμός 2 ατόμων σε δύσβατη περιοχή στα Τσίλια Λέσβου - Τι έγινε με την άφιξη των 42;

Η σημερινή ανακοίνωση από την Λιμενική Αρχή:

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης για την ύπαρξη εγκλωβισμένων αλλοδαπών σε δύσβατο σημείο κοντά στην περιοχή ''ΤΣΙΛΙΑ''  στη Λέσβο.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), όπου εντόπισε δύο (02) αλλοδαπούς (μία γυναίκα και ένα ανήλικο) στη βραχώδη περιοχή ¨ΟΡΟΣ¨, τους οποίους αφού τους απεγκλώβισε, τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια παρελήφθησαν από ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μεταφερθούν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Λέσβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Σε χθεσινή ανακοίνωση από την σελίδα forRefugees διαβάζουμε; 

42 άτομα χρειάζονται άμεση βοήθεια. Βρίσκονται στο νησί της Λέσβου και περιλαμβάνουν μια γυναίκα με σπασμένο πόδι, μικρά παιδιά και μωρά και μια έγκυο γυναίκα. Είναι από #Ερυθραία, #Αιθιοπία, #Σουδάν και #Σομαλία.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΑΛ ΡΙΚ ΚΑΜΠ, Ή ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ 112 ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Αυτή η ανάρτηση γίνεται μετά από αίτημα αυτών των ανθρώπων που ζήτησαν να θολώσουν τα πρόσωπα τους. Σεβόμαστε το αίτημά τους ενώ συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε και να επισημάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους οργανισμούς για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους, παραμένοντας στην Ελλάδα και χωρίς να είναι παράνομα, και ενδεχομένως βίαια, να μεταφερθούν πίσω από τα σύνορα στο Türkiye.

--

Το ερώτημα τι έγιναν τα 42 άτομα δεν έχει απαντηθεί...

Από τους 42 μετανάστες - πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί μας μόνο οι 2 εντοπίστηκαν;

Πως βρέθηκαν μόνο 2 άτομα σε δύσβατη περιοχή ;

 

Μοιράσου το άρθρο!