Ανακοινώσεις Φορέων

06/10/2024 - 16:37

Περίεργες εκλογικές διαδικασίες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΑΣΥΦ) ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

Σε μια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα οι αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για την ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου, Χίου, Σάμου, καθώς και για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι εκλογές θα λάβουν χώρα στην Μυτιλήνη την Κυριακή 13 Οκτώβρη.

Οι συνάδελφοι μας από τα υπόλοιπα νησιά (πλην Λέσβου), έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ αυτές, μέσω επιστολικής ψήφου, αρκεί να δήλωναν πρόθεση για συμμετοχή μέχρι της 23 Σεπτεμβρίου, με τρόπο που να αποδεικνύεται αυτό για να μπορέσει να συσταθεί ο εκλογικός κατάλογος. Αντ’ αυτού και παρά τις επίμονες οχλήσεις μας και μια εβδομάδα μετά την 23η που ήταν η τελική ημερομηνία, κι έχοντας έννομο συμφέρον να ενημερωθούμε για τον αριθμό των συμμετεχόντων στον εκλογικό κατάλογο, μάθαμε ότι αυτό δεν υπάρχει μιας και έχει γίνει … «τηλεφωνικά» ή «τους πέτυχαν στο δρόμο» και μόνο στον πρόεδρο και μόνο από την Χίο!

Άρα χωρίς να ακολουθηθεί μια διαδικασία όπως σε όλα τα Περιφερικά Τμήματα (ΠΤ) της χώρας, παραβιάζοντάς έτσι την συνταγματική αρχή της ισότητας.

Σα να μην έφτανε αυτό, το Σάββατο 5/10, ο πρώην πρόεδρος του ΠΤ και εκ νέου υποψήφιος για την Διοικούσα Επιτροπή του ΠΤ και για την Κεντρική Διοίκηση με την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ, με τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια των εκλογών παραμάσχαλα, σεργιάνιζε τα καλντερίμια της Χίου, μοιράζοντας τα, ζητώντας ταυτόχρονα και την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τους συναδέλφους ότι έλαβαν γνώση (!) για την παρανομία!!

Αλήθεια?

Από πότε η παράδοση του εκλογικού υλικού στους ψηφοφόρους πραγματοποιείται πόρτα – πόρτα (door to door) από υποψηφίους και δη τον πρόεδρο και όχι από την αρμόδια μέλη της Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής; Καταργείται κάθε έννοια νομιμοποίησης της εκλογικής διαδικασίας. Αγαπητοί

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Στην εποχή όπως λένε αυτοί οι ίδιοι του ΕΛΛΑΔΑ 2.0, κατά πως φαίνεται κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή του τηλεβόα! Καταγγέλλουμε πρακτικές τύπου Μαυρογιαλούρου που κατά πως φαίνεται βαστάνε χρόνια στην εποχή των «αρίστων». Αυτές αλλοιώνουν την βούληση των συναδέλφων και παραβιάζουν κάθε έννοια μυστικότητας της ψηφοφορίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές.

Στις 13 του Οκτώβρη αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε την ΑΣΥΦ, τη μόνη αγωνιστική, διεκδικητική δύναμη στον ΠΣΦ! Για να πολλαπλασιαστούν οι φωνές της διεκδίκησης κόντρα στον συμβιβασμό και τη διαχειριστική λογική της πλειοψηφίας του ΚΔΣ του συλλόγου. Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται με υποσχέσεις! Συμμετέχουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΑΣΥΦ) 

Μοιράσου το άρθρο!