Ανακοινώσεις Φορέων

21/05/2024 - 14:28

Καταγγελία επίθεσης ΜΑΤ από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

  Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωπους φορέων της Μεσσηνίας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την προσαγωγή τριών, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούσαν στα δικαστήρια Καλαμάτας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 500 άνθρωποι, που πνίγηκαν στο υπερφορτωμένο σαπιοκάραβο,αφού βυθίστηκε, ενώ κατευθυνόταν από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Είχαν καταφέρει να σωθούν 104 άνθρωποι.

  Η τραγωδία αυτή, το ναυάγιο στην Πύλο τον περσινό Ιούνη, έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. και της πολιτικής της, την οποία υλοποίησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και οδηγεί σε τέτοια τραγικά ναυάγια, να χάνονται ψυχές, ανθρώπινες ζωές, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

  Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέψουν τη σημερινή κινητοποίηση και να την καταστείλουν με την επέμβαση των ΜΑΤ. 

  Επιβεβαιώνεται ότι ο στόχος είναι η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του κράτους, της FROTEX, της Ε.Ε. για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του.

 Η Μεσόγειος συνεχίζει να γίνεται θάλασσα νεκρών, γιατί συνεχίζεται η αιτία, η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων».

 

Η τρομοκρατία όμως δεν πέρασε. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η συγκέντρωση συνεχίζεται έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας από σωματεία και φορείς της περιοχής

Μοιράσου το άρθρο!