Ανακοινώσεις Φορέων

28/02/2012 - 13:01

Διαμαρτυρία της ΟΛΣΥ για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

yle="text-align:justify;">Προς :

Κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη

Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ???

 

Κύριε Υπουργέ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για μας τους Βόρειο - Αιγαιοπελαγίτες η Γενική Γραμματεία Αιγαίου είναι ένας θεσμός που προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευαίσθητης περιοχής του Ανατολικού Αιγαίου. Είναι μια κρατική υπηρεσία που εδρεύει στην παραμεθόριο γεγονός καθοριστικό για την πλήρη γνώση των προβλημάτων της περιοχής που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την θετική παρέμβασή της με στόχο την επίλυση προβλημάτων στις ιδιαίτερες Πατρίδες μας.

Προβλήματα όπως: η συγκοινωνία των νησιών (ακτοπλοϊκή και αεροπορική), η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, ο τουρισμός, η υγεία η πολιτική προστασία (πυρόσβεση δασοπροστασία) η στήριξη πολιτιστικών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων.

Αυτή η απόφαση, αφαιρεί την δυνατότητα άμεσης κρατικής παρέμβασης και δράσης σε προβλήματα όπως αυτά που προαναφέραμε ενώ παράλληλα περιορίζει τις δυνατότητες για την χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη της περιοχής.

κ Υπουργέ,  

Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην κατάργηση της Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής που προκαλεί το κοινό αίσθημα των κατοίκων των νησιών μας.

    Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά να αξιοποιηθεί η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της , έτσι ώστε συνεργαζόμενη με τους άλλους φορείς του αρχιπελάγους να ανταποκριθεί με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στο ρόλο της.

 Όλοι γνωρίζουμε και υποφέρουμε από την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά κάποιοι θεσμοί και υπηρεσίες είναι πάνω από τις όποιες οικονομικές δυσκολίες.

                                                Για την ΟΛΣΥ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

    Καραγιάννης Αντώνιος                                           Ρούλιας Χαράλαμπος 

Μοιράσου το άρθρο!