Αγροτικά - Αλιεία

29/06/2012 - 13:09

H κόντρα συνεχίζεται... Ανακοίνωση Σωματείου Αρχιεργατών Λέσβου

pan style="text-decoration:underline;">Νέα ανακοίνωση από το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας... 


Το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας Λέσβου, χωρίς να θέλει να αντιπαρατεθεί με την Περιφέρεια Β.Αιγαίου, θέτει ορισμένα ερωτήματα και απαιτεί τις ανάλογες απαντήσεις:
Γιατί φέτος αφού η δακοκτονία πέρασε στα χέρια εργολάβου, ακούγεται και πάλι το όνομα του αντιπεριφερειάρχη;
Γιατί η τεχνική εταιρεία, που έχει αναλάβει την δακοκτονίας ζητάει από τους αρχιεργάτες και εργάτες, που απευθύνονται σ’ αυτούς για δουλειά να περάσουν από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη;
Γιατί και πέρυσι που η Περιφέρεια έπαιρνε τους αρχιεργάτες μέσω ΑΣΕΠ, ο αντιπεριφερειάρχης δεν άφηνε του αρχιεργάτες να συγκροτήσουν το συνεργείο τους, αλλά ο ίδιος τους έδινε κίτρινα χαρτάκια με τα ονόματα εκείνων που ήθελε ο ίδιος, ενώ ήξερε ότι η προκήρυξη το έλεγε ρητά: «Ο αρχιεργάτης και ΜΟΝΟ ο αρχιεργάτης φέρει την ευθύνη του συνεργείου του».
Γιατί η τεχνική εταιρεία ζητάει από τους εργαζόμενους να είναι κυρίως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όχι στο ΙΚΑ;
Σε ποιό νόμο βασίζεται ο αντιπεριφερειάρχης και αγνοεί το σωματείο των Αρχιεργατών, ένα σωματείο τόσων χρόνων που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ελαιοπαραγωγών. Το σωματείο έχει νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση και είναι συλλογικές οι αποφάσεις του.
Τι θα κερδίσει φέτος ο ελαιοπαραγωγός που η δακοκτονία πέρασε στα χέρια του εργολάβου; Αφού αντί για 5 ή 6 ψεκασμούς όπως καυχιόταν ότι θα γινόταν φέτος, θα γίνουν μόνο 3,5 ψεκασμοί; Ο κόσμος πληρώνει υπέρ δακοκτονίας και ήδη έχει ξεσηκωθεί.
Όσο το πρόβλημα που τίθεται ότι δουλεύουν από την ίδια οικογένεια (αν και έχουν το δικαίωμα αυτό) πως να βρουν οι αρχιεργάτες άλλους εργάτες με τέτοιο ημερομίσθιο που δίνεται, με τέτοιες συνθήκες και με τέτοιο τρόπο πληρωμής (είμαστε απλήρωτοι από πέρυσι). Θα μπορούσαν να μείνουν εκείνοι απλήρωτοι έναν χρόνο και να μην μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους;
Καταλογίζουν ελλείψεις στη δουλειά των αρχιεργατών τη στιγμή που τους αναγκάζεται να δουλεύουν με μισούς εργάτες και οι ίδιοι να κάνουν 3 δουλειές (αρχιεργάτης-φορέα αυτοκινήτου-παρασκευαστή) και παράλληλα να μειώνεται η δόση του φαρμάκου επομένως και ο αριθμός των ψεκασμών.
Είναι άδικο λοιπόν και απαράδεκτο αντί να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις η Περιφέρεια, να απειλεί το σωματείο με μηνύσεις.
Δεν φτάνει που ο κόσμος είναι απλήρωτος από πέρυσι και δουλεύει με δανεικά λεφτά για πετρέλαιο μετακίνησης και θα πληρώσει φόρο στη φορολογική του δήλωση, επειδή μας έδωσαν εκκαθάριση χωρίς να έχουμε πληρωθεί.
ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

------------------------

Διαβάστε σχετικό σύνδεσμο:

Σπάει το “απόστημα” της δακοκτονίας στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!