Αγροτικά - Αλιεία

02/09/2024 - 13:02

Ξεκίνησε η αλιεία από τις Τουρκικές μηχανότρατες - Στη Λέσβο οι ψαράδες περιμένουν...

Να ληφθούν μέτρα αποτροπής της παράνομης αλιείας από τουρκικά αλιευτικά σκάφη ζητούν οι αλιείς

Να επιτραπεί η αλιεία με μηχανότρατες από την 1η Σεπτεμβρίου όπως συμβαίνει με τις τουρκικές μηχανότρατες ζητούν οι αλιείς της Λέσβου. Γιατί θα πρέπει να ψαρεύουμε ένα μήνα μετά και όχι ταυτόχρονα με τους Τούρκους αλιείς αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο περιστατικά παραβατικότητας από μεγάλες τουρκικές μηχανότρατες που ψαρεύουν καταστροφικά και παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, διερωτάται ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αλιέων κ. Μιχάλης Καραντώνης.

“Από τις 15 Ιουλίου που βγήκαν τα τουρκικά στα διεθνή και από την 1η Σεπτεμβρίου στα δικά τους ύδατα φοβόμαστε ότι θα ψαρεύουν στα δικά μας ύδατα κατά μήκος της παραμεθορίου. Δεν αφήνουν ούτε λέπι για εμάς. Ήδη έχουμε καταγγελίες από την περιοχή του Γαβαθά ότι λίγο πιο πέρα από τους λουόμενους ψάρευαν τουρκικά αλιευτικά” τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο κ. Μιχάλης Καραντώνης.

Επεσήμανε δε ότι εξαιτίας του ότι έχουν μειωθεί τα αλιεύματα έχει τεθεί σε αναστολή ο Συνεταιρισμός Αλιέων μη μπορώντας να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα και ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν άμεσα μέτρα.
 

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ 

Ο Μιχάλης Καραντώνης επαγγελματίας αλιέας μιλάει στη Δήμητρα Λαχουρή 

Μοιράσου το άρθρο!