Αγροτικά - Αλιεία

05/09/2024 - 18:41

Ψεκαστικά και εργάτες της δακοκτονίας στη μάχη της φωτιάς στην Θερμή Λέσβου

Σε ανάρτησή του ο κ.Χαράλαμπος Παπαδέλλης (εργολάβος δακοκτονίας και ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στην περιοχή) αναφέρει:

"Δυστυχώς η σημερινή φωτιά στην περιοχή της Θερμής έκαψε αρκετά στρέμματα ελαιώνα αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα.

Ως οφείλαμε σπεύσαμε να συνδράμουμε στην κατάσβεση χρησιμοποιώντας δύο οχήματα με εργαζόμενους της επιχείρησης και προσωπικό της δακοκτονιας με 3 τρακτέρ , έτσι κατορθώσαμε όλοι μαζί , Πυροσβεστική και ιδιώτες να περιορίσουμε την έκταση της φωτιάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργάτες της δακοκτονιας που χωρίς δεύτερη σκέψη διέθεσαν τα οχήματα τους και υπερέβαλαν εαυτούς αψηφώντας τους κινδυνους που πάντα υπάρχουν σε αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις."

 

Σε δηλώσεις του στο Lesvosnews.net  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Λαγουτάρης τόνισε:

"Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό της δακοκτονίας της περιοχής που αμέσως μαζί με άλλους εθελοντές και την Πυροσβεστική κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς που θα είχε καταστροφικές συνέπειες στον ελαιώνα της περιοχής.  Ευχαριστίες και στον ανάδοχο της δακοκτονίας κ. Παπαδέλλη που διέθεσε τον εξοπλισμό της δακοκτονίας (ψεκαστικά) στην μάχη με την φωτιά. Τέλος να τονίσω σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς ότι να πρέπει να είναι προσεκτικοί στις εργασίες τους στα ελαιοκτήματα, να μην εκτελούν εργασίες που προκαλούν σπινθιρισμό και να συμμορφώνονται απόλυτα με όσα ορίζουν οι πυροσβεστικές διατάξεις για την απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων από κλαδέματα κτλ "

 

--

Υπενθυμίζουμε ότι για τη φωτιά έχει συλληφθεί ένας 60χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε ελαιόκτημα της περιοχής εκτελώντας εργασίες με θαμνοκοπτικό. 

Μοιράσου το άρθρο!