Αγροτικά - Αλιεία

11/10/2024 - 08:28

Καταστρέφουν 100 Νέους Γεωργούς της Λέσβου - Καλούνται να επιστρέψουν ποσά μέχρι 20.000 ευρώ!

Γύρω στα 100 άτομα στη Λέσβο καλούνται να επιστρέψουν ποσά από 10.500 ευρώ έως και 20.000 ευρώ καθώς για άγνωστο λόγο αποφασίστηκε τώρα να εξεταστούν  για το αν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους οι Νέοι Γεωργοί που εντάχθηκαν στις προσκλήσεις του 2010 και του 2014.

Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα παραμένουν ενεργά στον γεωργικό κλάδο και η επιστροφή τέτοιων μεγάλων ποσών είναι βέβαια ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.  Δυστυχώς οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν μια σειρά από λάθη και παραλείψεις που έγιναν λόγω προβλημάτων του ΟΣΔΕ και από αστοχίες στην εφαρμογή των εγκυκλίων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».  Λάθη που ΔΕΝ μπορούν να καταλογιστούν στους Νέους Γεωργούς. 

Εδώ και μερικές ημέρες  Νέοι Γεωργοί του 2010 (και σε λίγες ημέρες του 2014) παραλαμβάνουν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου – Τμήμα Αγροτικών Υποθέσεων ατομικές ειδοποιήσεις για το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν.  Δίνεται μάλιστα προθεσμία 30 ημερών να επιστρέψουν τα χρήματα!

 Τα παραπάνω συμβαίνουν αποκλειστικά και μόνο στη Λέσβο καθώς σε άλλες περιοχές είτε βρέθηκε λύση με όσους είχαν αποκλείσεις από τους στόχους είτε έγινε εγκαίρως η διαδικασία για όσους Νέους Γεωργούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον κλάδο της  γεωργίας.  Ασφαλώς και όσοι εγκατέλειψαν τον κλάδο της γεωργίας πριν ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις τους οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα. Δυστυχώς όμως όπως έχουμε αναφέρει τα περισσότερα άτομα είναι περιπτώσεις εν ενεργεία αγροτών που η επιστροφή ενός τέτοιου ποσού θα τους οδηγήσει στην καταστροφή!

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά άτομα σκοπεύουν να ζητήσουν νομική συνδρομή σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεση λύση. 

Αλήθεια οι Βουλευτές της Λέσβου έχουν ενημερωθεί ;

Μοιράσου το άρθρο!