Αγροτικά - Αλιεία

30/08/2024 - 16:56

" Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί τον Οκτώβριο η πρώτη δόση εναίας"

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για τις πολυαναμενόμενες από αγρότες και κτηνοτρόφους πληρωμές των επιδοτήσεων.

Με τους δείκτες ρευστότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων να έχουν… στερέψει, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα ως το τέλος του έτους καθώς οι 650.000 παραγωγοί αναμένουν τόνωση των οικονομικών τους μέσω της ενιαίας, της εξισωτικής, των προγραμμάτων κλπ.

Σε σχέση με την ενιαία ενίσχυση του 2024  η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ προχωρά πλέον χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και το ΥπΑΑΤ με το Μέγαρο Μαξίμου και τον ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή καταβολή των επιδοτήσεων. Προς τούτο οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και σχετική διαβεβαίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον πρωθυπουργό μέσω Τσιάρα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθεί η πρώτη δόση της ενιαίας, κανονικά τον Οκτώβριο, όπως γίνονταν πάντοτε.

Επί τούτου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται μια πληρωμή επί της ουσίας “καρμπόν” σε σύγκριση με εκείνη του 2023 κι ενώ πιο εύκολα είναι θεωρητικά πάντοτε φέτος τα πράγματα με τα οικολογικά σχήματα.

Όλα αυτά δεν αναιρούν το σοβαρό ενδεχόμενο για μια μικρή παράταση των δηλώσεων πέραν της 12ης Σεπτεμβρίου, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν ήδη ληφθεί.

Μοιράσου το άρθρο!