Υγεία

03/11/2014 - 14:04

Διαμαρτυρία αιμοδοτών Αγιάσου για την υπολειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου

yle="margin-left:147.0pt;"> 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΙΑΣΟΥ

                                                                                                                                                            ΑΓΙΑΣΟΣ 31/10/2014

 

Προς

1.    κ. Υπουργό Υγείας,

2.    κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

3.    κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

4.    κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

5.    κ. Υφυπουργό Υγείας

6.    κ. Γενικό Γραμματέα Υγείας

7.    Β. ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου (Διοικητής και Υποδιοικητές)

8.    κ. Διοικητή και μέλη Δ.Σ. Νοσοκομείου     Μυτιλήνης

9.    Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

 

Κοινοποίηση

1.    κ. Βουλευτές Λέσβου α. Βογιατζή, β. κ. Ζερδελή

      γ. κ. Σιφουνάκη

2.    κ. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Καλογήρου Χριστιάνα

3.    κ. Αντιπεριφερειάρχη τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Β. Αιγαίου κ.Γόμου-Πρωτογεράκη Καλλιόπη

4.    κ. Δήμαρχο Λέσβου Γαληνό Σπυρίδωνα

5.    κ. Βαλσαμίδη Θεόδωρο αντιπερειφερειάρχη Β. Αιγαίου

6.    κ. Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου-Αγιάσου Αρμενάκα Εμμανουήλ

7.    κ. Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Αγιάσου Τσαμπλάκο Προκόπιο

8.    κ. Αντωνέλλη Αναστασία πρόεδρο Ν.Π. Κοινων. Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου (ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)

9.    κ. Ευαγγελινό Μιχαήλ Πρόεδρο Δ.Κ. Αγιάσου

10.  κ. Τέρενς Κουίκ βουλευτή

11.  Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

12.  Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ

13.  Συνήγορο του Πολίτη

14.  ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ

 

Κύριοι

Αυτό που συμβαίνει στην Αγιάσο τον τελευταίο χρόνο στο Περιφερειακό Ιατρείο είναι απίστευτο. Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή εδώ και αρκετό καιρό τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα στα διάφορα τοπικά ηλεκτρονικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ  και νομίζουμε ότι ως Ομάδα  Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου οφείλουμε να κάνουμε την παρέμβαση μας. 

Είμαστε μια  νέα (ίσως ο πιο νέα ομάδα εθελοντών αιμοδοτών στο νησί της Λέσβου) και έχουμε κάνει  2 τακτικές αιμοδοσίες με μεγάλη επιτυχία. Ως εκ τούτου θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στους αιμοδότες μας, οι οποίοι δίνουν το αίμα τους και τη ψυχή τους, εμπνεόμενοι από το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπό τους, να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση για τα τεκταινόμενα.   

Στο Ιατρείο λοιπόν της Αγιάσου το οποίο έχει 3 οργανικές θέσεις γιατρών και στο οποίο πριν λίγα χρόνια υπηρετούσαν 3 γιατροί και 1 νοσηλεύτρια,  αυτή τη στιγμή δεν υπηρετεί κανένας γιατρός, η δε νοσηλεύτρια έχει μεταφερθεί εδώ και αρκετό καιρό στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα είναι τοποθετημένος ένας γιατρός στην Αγιάσο,  ο οποίος όμως ενώ θα έπρεπε να είναι καθημερινά στην Αγιάσο με πλήρες ωράριο, αναγκάζεται να κάνει εφημερίες στο Κ.Υ. Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα στην Αγιάσο να έρχεται μόνο για κάποιες ημέρες.  Σε πρόσφατη επιστολή  δημότη μας που δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, φαίνεται  φωτοτυπία του προγράμματος επισκέψεων του γιατρού στην Αγιάσο από το οποίο προέκυπτε ότι για το μήνα Οκτώβρη 2014 (31 ημέρες) ήρθε στην Αγιάσο 3  ολόκληρες ημέρες και μερικές άλλες μέρες για κάποιες ώρες.

Παραθέτουμε το πρόγραμμα έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο LESVOSNEWS.NET  με τίτλο <<Χάθηκε» ο αγροτικός γιατρός στην Αγιάσο... η υγεία καταρρέει>>  στις  20/10/2014.

Κατάσταση γιατρών στη Αγιάσο

ημέρα

 

ολοκληρες ημερες

κάποιες ώρες της ημέρας

1/10/2014

ανοιχτό εως 2

 

1

2/10/2014

ανοιχτο

1

 

3/10/2014

ρεπο

 

 

4/10/2014

σαββατο

 

 

5/10/2014

κυριακη εφημερια στο ΚΥ Πλωμαριου

 

 

6/10/2014

ανοικτο 1 εως 4 (9-1 σχολικοι αγωνες)

 

1

7/10/2014

ρεπο

 

 

8/10/2014

ανοιχτο εως 1

 

1

9/10/2014

ανοιχτο

1

 

10/10/2014

ρεπο

 

 

11/10/2014

σαββατο

 

 

12/10/2014

εφημερια στο ΚΥ Πλωμαριου

 

 

13/10/2014

ρεπο

 

 

14/10/2014

κανονικη αδεια

 

 

15/10/2014

κανονικη αδεια

 

 

16/10/2014

κανονικη αδεια

 

 

17/10/2014

κανονικη αδεια

 

 

18/10/2014

σαββατο

 

 

19/10/2014

κυριακη

 

 

20/10/2014

ανοιχτο εως 2

 

1

21/10/2014

ασωματος

 

 

22/10/2014

ρεπο

 

 

23/10/2014

ανοιχτο εως 12:45

 

1

24/10/2014

ρεπο

 

 

25/10/2014

σαββατο

 

 

26/10/2014

κυριακη

 

 

27/10/2014

κανονικη αδεια

 

 

28/10/2014

δεν αναφερει (μαλλον κανονικη αδεια)

 

 

29/10/2014

ανοιχτο

1

 

30/10/2014

ασωματος

 

 

31/10/2014

ρεπο

 

 

συνολικά για όλο το μήνα το ιατρείο Αγιάσου είναι ανοιχτό

3

5

 

Δηλαδή αντί ένα κεφαλοχώρι όπως είναι η Αγιάσος να έχει 3 γιατρούς, ή στην χειρότερη περίπτωση 2, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης κάλυψη όλο το 24ωρο, το χωριό έχει αφεθεί στη τύχη του.

Η Αγιάσος είναι το μόνο κεφαλοχώρι στο οποίο συμβαίνει αυτό εφόσον σχεδόν όλα, (Πολιχνίτος , Πλωμάρι, Καλλονή,  Άντισσα) έχουν  τα Κέντρα Υγείας.

Η Αγιάσος κατά μιά στρεβλή χωροταξική κατανομή έχει υπαχθεί στο Κέντρο Υγείας του Πλωμαρίου (ένα μοντέλο που επαναλαμβάνεται τώρα ξανά στις Αντιδημαρχίες του Καλλικράτειου Δήμου Λέσβου, όπου η Αντιδημαρχία Ολύμπου αντί για 5 πρώην δήμους, λόγω των αντιδράσεων του Ευεργέτουλα, της Γέρας και του Πολιχνίτου, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπαχθούν στην Αντιδημαρχία Πλωμαρίου, κατέληξε να έχει μόνο το Πλωμάρι και την Αγιάσο).

Τούτο θεωρητικά σημαίνει ότι (η Αγιάσος) σε έκτακτη ανάγκη καλύπτεται από το Κ.Υ Πλωμαρίου,  πράγμα που βεβαίως θα μπορούσε να συμβαίνει  εάν ήταν όμορες (κοντινές) περιοχές. 

Στην πραγματικότητα η απόσταση Αγιάσου Πλωμαρίου είναι άνω των 40 χιλιομέτρων, η πρόσβαση από την Αγιάσο στο Πλωμάρι είναι πάρα πολύ δύσκολη λόγω και του ορεινού όγκου του Ολύμπου και βεβαίως ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο να μεταβεί ο Αγιασώτης στο Πλωμάρι σε έκτακτη ανάγκη, αφού το Βοστάνειο είναι στη μισή απόσταση απ’ ότι το Πλωμάρι.

Κατά συνέπεια εκ των πραγμάτων η Αγιάσος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Πλωμάρι. Παρόλα αυτά ο υποτιθέμενος γιατρός της Αγιάσου κάνει εφημερία στο Πλωμάρι.  Κάποιος πρέπει να μας δώσει μια εξήγηση και  να μας  πει γιατί  οι Αγιασώτες αντιμετωπίζονται σαν  πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στην Αγιάσο λοιπόν με πληθυσμό 2.500 κατοίκους  το χειμώνα και διπλάσιο την καλοκαιρινή περίοδο, με 2 ιδρύματα  Χρόνιων Παθήσεων, με Νηπιαγωγείο,  με 2 Δημοτικά Σχολεία, με Γυμνάσιο και Λύκειο, (συνολικά πάνω από 350 μαθητές) με 8-10 χιλιάδες επισκέπτες το Δεκαπενταύγουστο αλλά και  με συνεχή ροή προσκυνητών στην Παναγία όλο το χρόνο, με  7-8 χιλιάδες επισκέπτες στη γιορτή του Κάστανου, με άλλους τόσους τις ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με το θέατρο του Αναγνωστηρίου να πλημμυρίζει από κόσμο  σε  πάρα πολλές  εκδηλώσεις κάθε χρόνο,  με τη πλειοψηφία των κατοίκων να είναι  ηλικιωμένοι, με το Δημοτικό Γυμναστήριο να είναι καθημερινά γεμάτο με νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό,  ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ και άλλα αγωνίσματα,  και τέλος  με τη Μονάδα Ανήλικων Προσφύγων της οποίας επίκειται η επαναλειτουργία , είναι φυσικό να προκύπτουν συνέχεια, διάφορα απρόοπτα και έκτακτα περιστατικά προς  αντιμετώπιση.  Φυσικά με την επικρατούσα κατάσταση ο γιατρός που έρχεται λίγες μόνο μέρες το μήνα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα γιατι απλούστατα απουσιάζει.  Έτσι σχεδόν όλα τα περιστατικά  καταλήγουν  να μετακινούνται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Αν προλάβουν βέβαια να φθάσουν εκεί, γιατί πολλοί χάνουν τη ζωή τους πρίν προλάβουν να μετακινηθούν, όπως συνέβη  πρόσφατα, με 2 περιστατικά θανάτου δημοτών μας που ενδεχομένως θα μπορούσαν να είχανε σωθεί, εάν υπήρχε γιατρός στην Αγιάσο. Ο θάνατος μιας νέας κοπέλας 5 μέτρα από το Ιατρείο και ενός άλλου ηλικιωμένου. (Για το δεύτερο περιστατικό λέγεται ότι ήδη υπάρχει επέμβαση του εισαγγελέα)

Όσο για τα φάρμακα τους οι ηλικιωμένοι Αγιασώτες υποχρεώνονται να ξυπνούν πολύ πρωί, 5 ή 6 η ώρα και να πάνε στο ιατρείο για να γράψουν το όνομα τους σε μια λίστα που υπάρχει εκεί. Οι πρώτοι 13-15 είναι και οι τυχεροί.  Οι υπόλοιποι πρέπει να ξαναπάνε το επόμενο πρωί κοκ. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δημοτών μας, που πήγαν  4-5 φορές για να τα καταφέρουν. Σημειώνεται ότι το ιατρείο το πρωί είναι κλειστό και οι άνθρωποι περιμένουν έξω στο δρόμο. Και όλοι ξέρουν τι θερμοκρασίες έχει η Αγιάσος στις  5-6 το πρωί, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει .

Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι, λόγω της ανωτέρω κατάστασης, ούτε το ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’  της Δημοτικής Ενότητας Αγιάσου, δεν μπορεί να γράψει φάρμακα για τους εξυπηρετούμενους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ  της Αγιάσου, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς μη δυνάμενοι να υποστούν την ανωτέρω ταλαιπωρία,  να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς.

Πρόσφατα μετά τις δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ  για το θέμα αυτό ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Βοστάνειου Νοσοκομείου έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό για το θέμα και ανέφερε ότι οι γιατροί δεν θέλουν να πάνε στην Αγιάσο, υπονοώντας οτι οι Αγιασώτες φταίνε που δεν έχουν γιατρό.

Επειδή αυτή η θέση καταφανέστατα μας προσβάλει σαν Αγιασώτες, θέλουμε να τον ενημερώσουμε  ότι υπάρχουν γιατροί (διευθυντές κλινικών   σήμερα) ξένοι προς την Αγιάσο που μετά τη σύντομη θητεία τους σαν αγροτικοί γιατροί στην Αγιάσο, τόσο πολύ την ερωτεύτηκαν -αυτήν και τους ανθρώπους της- που αγόρασαν σπίτια στην Αγιάσο για να μπορούν να έρχονται τα σαββατοκύριακα από την Αθήνα. Αν δεν το πιστεύει μπορούμε να του δώσουμε και τα τηλέφωνα τους. Επίσης τον ενημερώνουμε ότι όσοι αγροτικοί γιατροί υπηρέτησαν στην Αγιάσο έχουν κρατήσει τις φιλικές τους σχέσεις με τους ντόπιους, τις οποίες και ανανεώνουν κάθε καλοκαίρι με τις επισκέψεις τους στο χωριό.

Τώρα αν αναζητούν  ένα γιατρό ο οποίος (με απασχόληση 5-6 ημερών το μήνα να βγάζει τη δουλειά 3 γιατρών), μερικές φορές να φεύγει από την Αγιάσο και να κάνει την ίδια μέρα εφημερία στο Πλωμάρι, να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τον Ασώματο και  να κάνει καθημερινώς τη διαδρομή Αγιάσος-Πλωμάρι,  ε τότε είναι σαφέστατο γιατί  δε θέλει να έρθει κανείς.

Επειδή όλα αυτά ακούγονται σαν ιστορίες για αγρίους και επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, η Ομάδα  Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου αξιώνει από τους αρμόδιους το αυτονόητο και αναμφισβήτητο δικαίωμα σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας για τους Αγιασώτες και ειδικότερα  τα εξής:

1. Να δοθεί άμεσα λύση με  γιατρό, ο οποίος να είναι καθημερινά στην Αγιάσο και να μένει και το βράδυ στην Αγιάσο για να υπάρχει κάλυψη για επείγοντα περιστατικά (λέγεται ότι προσφέρεται από την εκκλησία δωρεάν κατάλυμα στο γιατρό)

2. Να καθιερωθεί ένα σύστημα ραντεβού, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το απίστευτο σκηνικό με τους ανθρώπους να περιμένουν έξω απ’ το ιατρείο, ειδικά  τώρα που έρχεται και χειμώνας.

Επειδή ο γιατρός ισχυρίζεται ότι δεν προλαβαίνει να κλείνει ραντεβού υπήρξε  μια πρόταση από το ΚΕΠ Αγιάσου  να κλείνονται τα ραντεβού μέσω του ΚΕΠ για να δοθεί λύση στο θέμα. Φαίνεται ότι τούτο έχει γίνει αποδεκτό από το γιατρό. Σε οποιαδήποτε περίπτωση είτε μέσω του ΚΕΠ είτε μέσω του ίδιου του γιατρού πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα ραντεβού.

3. Σε βάθος χρόνου 2-3 μηνών να οριστεί και δεύτερος γιατρός, μόνιμος κάτοικος Αγιάσου, για να υπάρχει ουσιαστική  κάλυψη επειγόντων περιστατικών όλο το 24ωρο, ο οποίος μπορεί να καλύπτει και τον Ασώματο βεβαίως.

4. Εννοείται ότι οι γιατροί δεν μπορεί το πρωί να δουλεύουν στην Αγιάσο και το απόγευμα να κάνουν εφημερία στο Κ.Υ.  Πλωμαρίου.

5. Να μας απαντήσουν επί τέλους τι θα γίνει με το Πολυδύναμο Ιατρείο στην Αγιάσο.

Είναι γνωστό ότι από το 2008  το δημοτικό Συμβούλιο Αγιάσου παραχώρησε κατά χρήση τη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, εμβαδού 188,24 τ.μ., στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να στεγαστεί το Πολυδύναμο Ιατρείο.

Με την αριθμ. 26830/17-10-2008 σχετική πράξη του Διοικητή της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου εγκρίθηκε η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου Λέσβου σε Πολυδύναμο καθώς και η σύσταση των απαιτούμενων θέσεων προσωπικού.

Η πράξη αυτή υποβλήθηκε για οριστική έγκριση στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στη Δ/νση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με την υπ’ αριθμ. 18/9-12-2011 απόφασή του το Δ.Σ. του Βοστάνειου Νοσοκομείου ενέκρινε α) τη μετατροπή του Π.Ι. Αγιάσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, β) τη σύσταση των θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού για το Π.Π.Ι., γ) την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ο οποίος θα προστεθεί στον υπάρχοντα και δ) την κάλυψη του κόστους των παρεμβάσεων που κρίνονται αναγκαίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου (28.000 €) και της δαπάνης του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού (41.340 €) από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Η απόφαση αυτή στάλθηκε στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για έγκριση.

     Αντί αυτού πριν από περίπου 1 χρόνο σταμάτησαν να γίνονται εφημερίες στο Π.Ι. Αγιάσου παρόλο που σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/132567/0022/19-2-2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 376/Β/6-3-2008) το Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου αποτελεί  κέντρο εφημεριών  (στην ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση  παρ. Γ Περιφερειακά Ιατρεία  υποπαρ. ε. αναφέρονται τα εξής  ‘’Οι εφημερίες των πιο πάνω γιατρών, μπορεί με απόφαση του Δ. Συμβουλίου του Νοσοκομείου  Κ. Υγείας να πραγματοποιούνται και στις έδρες των Περ. Ιατρείων μόνον όταν:………το Περιφ. Ιατρείο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων από την έδρα του  Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας’’. Είναι σαφέστατο ότι   η Αγιάσος εμπίπτει σε αυτή τη κατηγορία γιατί απέχει άνω των 20 χλμ τόσο από το Πλωμάρι όσο και από τη Μυτιλήνη.

Σημειώνουμε ότι στην Αγιάσο λειτουργούν  το Κέντρο  Κοινωνικής Πρόνοιας  Περιφέρειας Β. Αιγαίου  (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Η Θεομήτωρ»), καθώς επίσης και η   Μονάδα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων  Ανήλικων Προσφύγων Βορείου Αιγαίου η οποία μετά από ένα περίπου χρόνο διακοπής, ξεκινάει πάλι  τη λειτουργία της, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε τον προβληματισμό μας, σχετικά με το εάν είναι σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία,  ο ένας και μοναδικός  γιατρός που υπηρετεί στην Αγιάσο αυτή τη στιγμή, ο οποίος προσελήφθη για το Π.Ι  Αγιάσου (και όχι για το Κ.Υ Πλωμαρίου)  - σύμφωνα με το αρχείο  ‘’οριστικά 4-9-13.pdf’’ ιστοσελίδας Υπουργείου Υγείας  - να κάνει εφημερίες στο Πλωμάρι και να παίρνει και τα ρεπό λόγω αυτών  των εφημεριών, χωρίς να αντικαθίσταται από άλλο γιατρό.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι

α. Η Προϊσταμένη Αρχή του Κ.Υ. Πλωμαρίου,

β. Ο Συνήγορος του Πολίτη  και

οποιαδήποτε άλλη αρχή δικαστική ή κυβερνητική έχει αρμοδιότητα, θα ενδιαφερθεί να ελέγξει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Διοίκησης του Κ.Υ. Πλωμαρίου.  

 Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους φορείς του χωριού μας, μαζικούς και συνδικαλιστικούς, καθώς και τους πρόσφατα εκλεγμένους Αυτοδιοικητικούς μας, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και να ελέγξουν τις ευθύνες των αρμοδίων που παρανομούν εις βάρος της ζωής μας.

Πρίν από λίγες μόνο μέρες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας ένα αρχείο με τίτλο <<Πίνακας διαθέσιμων καταλυμάτων σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας 29/10/2014.>>

Στο αρχείο αυτό θα έπρεπε να υπάρχει καταχωρημένη η  πληροφορία ότι στην Αγιάσο είναι διαθέσιμο κατάλυμα για χρήση του ιατρού (προσφορά του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας).

Ανοίγοντας το αρχείο αυτό, διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο δεν αναφερόταν η ύπαρξη του καταλύματος, αλλά δεν υπήρχε καθόλου η Αγιάσος στα Π.Ι του Κ.Υ. Πλωμαρίου. (Υποθέτουμε ότι μετά θα βγουν πάλι να μας πουν ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη θέση της Αγιάσου)

 

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε

Επιτροπή Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου

Email:   omada.ethelonton.agiasou@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!