Skip to main content
|

Βιωματικό Εργαστήρι για εφήβους:«Χτίζοντας γέφυρες με τα συναισθήματά μου»

Βιωματικό Εργαστήρι για εφήβους:«Χτίζοντας γέφυρες με τα συναισθήματά μου»
Βιωματικό Εργαστήρι για εφήβους:«Χτίζοντας γέφυρες με τα συναισθήματά μου»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Για καιρό σκεφτόμουνα την δημιουργία μιας τέτοιας συνάντησης. Ήθελε πολύ προσοχή η επιλογή του θέματος και ο ορισμός του σκοπού. Έτσι, λοιπόν, κατέληξα στο θέμα «Χτίζοντας γέφυρες με τα συναισθήματα μου», που μιλά για τον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου, το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι παρόν σε όλες τις στιγμές της ανθρώπινης ζωής, όμως δεν του δίνουμε πάντα τη δέουσα σημασία. Δυστυχώς ελάχιστα μιλάμε γι’ αυτό, πολλές φορές δεν το αναγνωρίσουμε καν και ποτέ δεν έχουμε εκπαιδευτεί σε θέματα διαχείρισης του. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, το κενό αυτό αποφάσισα να οργανώσω μια συνάντηση που θα κινηθεί με κύριο άξονα το συναίσθημα. 

 
Ίσως θ’ αναρωτιέστε γιατί επέλεξα να κάνω αυτή τη συνάντηση με τους εφήβους. Τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία βιώνουν πολλές σωματικές και ψυχοκοινωνικές αλλαγές, κάτι που τους προκαλεί συχνά συναισθηματικές αναταραχές τις οποίες πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν. Έτσι, λοιπόν, συναντήσεις σαν κι αυτή που στοχεύουν στην συναισθηματική εκπαίδευση μπορούν να συνδράμουν στην ομαλότερη ανάπτυξη των παιδιών. 
 
Είτε είστε γονείς εσείς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, είτε είστε έφηβοι, να ξέρετε πως όταν αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα μας και ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε, τότε έχουμε πολύ λιγότερες πιθανότητες να στραφούμε προς τα ναρκωτικά. Σε πολλές περιπτώσεις οι ουσίες αναπληρώνουν τη δυσκολία του ατόμου να αντιμετωπίσει τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει. Η συναισθηματική νοημοσύνη, λοιπόν, είναι ένας παράγοντας πρόληψης από τις ναρκωτικές ουσίες.
 
 Δυο λόγια για το τι σημαίνει «Βιωματικό εργαστήρι». Σ’ εκείνη τη συνάντηση, λοιπόν, πέρα από τη συζήτηση και επικοινωνία των σκέψεων και αποριών μας για τα συναισθήματα, θα γίνονται παράλληλα κάποιες βιωματικές δραστηριότητες που πάντα θα έχουν ως κύριο στόχο την κατανόηση και διαχείριση των συναισθημάτων του καθενός ξεχωριστά, αλλά και όλης της ομάδας μαζί. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4-6 άτομα.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Οι ώρες θα ανακοινωθούν κατόπιν δημιουργίας των ομάδων. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής θα διευκόλυνε την έγκαιρη δημιουργία του προγράμματος. 
 
Πληροφορίες- Δήλωση συμμετοχής:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251104284
Email: Irene_myt85@yahoo.gr
 Χατζηαναγνώστου Ειρήνη, Ψυχολόγος ΑΠΘ- Ψυχοθεραπεύτρια
 

Η Χατζηαναγνώστου Ειρήνη είναι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών- εφήβων- ενηλίκων, και εξειδικευμένη στη Νόσο Alzheimer. Εργάζεται στο δικό της Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Ψυχή & Λόγος» στην οδό Καβέτσου 13, Μυτιλήνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251104284. Περισσότερες πληροφορίες στο eirinichatzianagnostou.blogspot.gr

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία