Υγεία

19/01/2013 - 07:21

Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την απόσυρση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου

Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την απόσυρση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
Δελτίο Τύπου
 
Στις 17 Ιανουαρίου, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου σύσκεψη Σωματείων, Συλλόγων και κοινωνικών φορέων με θέμα την κατάσταση στην Υγεία στην Λέσβο και πώς αυτή διαμορφώνεται μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου.
 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη Δ.Σ. και εκλεγμένοι εκπρόσωποι από αρκετά σωματεία και συλλόγους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Μεσογειακής Αναιμίας, ο Σύλλογος πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Περιβάλλοντος και Ανθρωπολογίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ (Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ο Σύλλογος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, το ΣΕΜΜΕΛ (Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ), η Περιφερειακή Παράταξη «Πολίτες κόντρα στον Καιρό». Μήνυμα στήριξης έστειλε ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών).
 
Αποφασίστηκε η διοργάνωση Παλλεσβιακού Συλλαλητηρίου για την Υγεία την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6μμ στην Πλατεία Σαπφούς. Αίτημα αιχμής είναι η απόσυρση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του και η υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό.
 
Έγινε πλούσια συζήτηση για το πολιτικό περιεχόμενο και για τη μορφή  της κινητοποίησης. Συμφωνήθηκε κάθε σωματείο, σύλλογος, κοινωνικός φορέας να προβάλει με τον δικό του τρόπο τις θέσεις του για την υγεία. Να γίνει προσπάθεια σύνθεσης των απόψεων σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων του αγώνα. Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση πλαισίου για να γίνει βάση για συζήτηση. Από τους παρευρισκόμενους συμφωνήθηκε ο καθένας να μεταφέρει τη συζήτηση και την πρόταση για το πλαίσιο στον μαζικό του φορέα.
 
Συγκροτήθηκε Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα από μέλη σωματείων και συλλόγων, για να οργανώσει την κινητοποίηση, να έρθει σε επαφή και με άλλους κοινωνικούς φορείς και να συνθέσει την τελική μορφή του πλαισίου αγώνα. Τις επόμενες μέρες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της επιτροπής αγώνα, για να προχωρήσει η οργάνωση του Συλλαλητηρίου και να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή μαζικότητα και κινητοποίηση του λαού.
 
Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2012
ο Πρόεδρος                                                                                   ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης                                                                        Στρατής Παυλής

Μοιράσου το άρθρο!