Πολιτισμός

13/09/2024 - 12:07

Επίτιμα μέλη του Αναγνωστηρίου Αγιάσου: Μηλένα Κοντού, Ζωή Φίτσιου, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκάιδατζης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Σεπτεμβρίου 2024, οι τέσσερις Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, Μηλένα Κοντού, Ζωή Φίτσιου, Αντώνης  Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκάιδατζης,  μαζί με τον πρόεδρο του Ν.Ο.Μ   Τάσο Μπαλή και συγγενικά τους πρόσωπα επισκέφτηκαν την Αγιάσο. 
Στην είσοδο του χωριού τούς υποδέχτηκαν με δυνατά χειροκροτήματα και  πολλά λουλούδια ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου Λευτέρης Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κώστας Ρούσσας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και πολλοί μικροί μαθητές.


Αφού ανέβηκαν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγιάσου, επέστρεψαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου. Τα παιδιά του τμήματος των Σαντουριών έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια της Αγιάσου και της Λέσβου και ο Πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς μαζί με τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Σκορδά αναφέρθηκαν στην πολύχρονη ιστορία  και προσφορά του Αναγνωστηρίου, που εκτός των άλλων προπολεμικά είχε την ευθύνη και για τις αθλητικές δραστηριότητες του χωριού.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς, αφού τους έδωσε θερμότατα συγχαρητήρια όχι μόνο για την μεγάλη επιτυχία τους, αλλά και για την προσήλωσή τους στους στόχους τους, την αγωνιστικότητα, την πίστη, την υπομονή και την επιμονή τους, τους ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη του καταστατικού να τους ανακηρύξει «ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ» του.


Τα μέλη του Δ.Σ  Παναγιώτης Σκορδάς, Τούλα Μακρέλλη, Δημοσθένης Σκλεπάρης  και Θεοδώρα Μουρεχίδου έδωσαν στους  τέσσερις Ολυμπιονίκες εικόνες της Παναγίας της Αγιάσου και  εκδόσεις του Αναγνωστηρίου, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό τη μεγάλη χαρά του Αναγνωστηρίου για την παρουσία τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης και στην Αγιάσο.
Θερμότατα συγχαρητήρια και ευχές και για  άλλες επιτυχίες έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου, Λευτέρης Κοτσώνης.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις νότες των σαντουριών και  πολλές φωτογραφίες.

φ

δ

Μοιράσου το άρθρο!