Πολιτισμός

03/06/2015 - 17:50

Άρωμα Λέσβου στην Ευρώπη

pan style="font-size: 13.0080003738403px; line-height: 1.538em;">Μέρος από το έργο Pas de Ciseaux του Νικόλα Βαμβουκλή παρουσιάζεται από το προηγούμενο μήνα & έως τις 8 Ιουνίου παράλληλα σε δυο Ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Το έργο που βασίζεται στo αρχείο του Χρήστου Τραγέλλη (Καλλονή Λέσβου) φιλοξενείται στην έκθεση Permeations of the Self που οργανώνει η Goldsmiths Visual Cultures Society του Λονδίνου και στην έκθεση Awareness που επιμελείται το Loft ArtSpace στον Κεντρικό Σταθμό του Στρασβούργου.

O 25χρονος Μυτιληνιός που ζει και εργάζεται στο Μιλάνο θα παρουσιάσει επίσης στις 20 Ιουνίου στο κέντρο της Τσέχικης πρωτεύουσας την περφόρμανς Fragmenta στα πλαίσια του Prague Quadrennial of Performance Design and Space. Το έργο υποστηρίζουν το NABA Milano και το Zlomvaz Festival ενώ συμμετέχουν χορευτές του Κονσερβατορίου TCP και κάτοικοι της Πράγας.

 

Στις 7 Αυγούστου εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2015 η έκθεση metamorfoses. Νέες εγκαταστάσεις, αντικείμενα από τις συλλογές Tafylia & Dicorato και performances χορού και όπερας θα εκτείνονται σε ολόκληρο το Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη υπό την επιμέλεια της Chiara Turconi. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου και της K-Gold Temporary Gallery

Μοιράσου το άρθρο!