Πολιτική

13/08/2020 - 16:18

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προς Κώστα Μουτζούρη: δώστε παράταση στις ενστάσεις Σχεδίων Βελτίωσης

Σύμφωνα με την Απόφαση 4875/5-8-2020 του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, οι υποψήφιοι των σχεδίων βελτίωσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν δικαίωμα προσφυγής αποκλειστικά μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την κατάθεση της ένστασης όμως από τους υποψήφιους αγρότες είναι απαραίτητα τα αναλυτικά αποτελέσματα της αξιολόγησης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, τα οποία έγιναν προσβάσιμα στους υποψήφιους και στους μελετητές αυτών στις 12 Αυγούστου.

Η διαδικασία των ενστάσεων είναι σημαντική για τη διόρθωση λαθών κατά την αξιολόγηση αλλά και για την άμβλυνση των διαφοροποιήσεων μεταξύ των γνωμοδοτικών επιτροπών ανά Περιφερειακή Ενότητα ειδικά σε σημεία που υπήρχαν διαφωνίες  μεταξύ αξιολογητών.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να δοθεί το εύλογο χρονικό διάστημα στους υποψηφίους αγρότες και τους μελετητές αυτών να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις  τους από την Περιφέρεια. Η καθυστέρηση ανάρτησή τους, και η πρόσβαση τους ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών του δεκαπενταύγουστου ποσώς διευκολύνει.

Επομένως ο Περιφερειάρχης οφείλει να δώσει επαρκή χρονική παράταση στους υποψηφίους για την υποβολή των ενστάσεων στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης τουλάχιστον μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου εκτός και υπάρχει διάθεση διευκόλυνσης ημετέρων εις βάρος όσων έχουν αδικηθεί κατά το στάδιο αξιολόγησης.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου

Τομέας Αγροτικού 

 

Μοιράσου το άρθρο!