Πολιτική

16/06/2011 - 22:31

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή

Την πρώτη του συνέντευξη, ύστερα από 6 μήνες στο «τιμόνι» της Περιφέρειας, παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Σάμου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους. 

Ο κ. Γιακαλής σημείωσε ότι η καθυστέρηση στην επίσκεψή του οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος έχει εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες της περιφερειακής ενότητας Σάμου στον κ. Παπαθεοφάνους και ότι δεν είναι στις προθέσεις του να λειτουργήσει συγκεντρωτικά. 

Ο Περιφερειάρχης, χθες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σάμο, συναντήθηκε με όλα τα μέλη του συνδυασμού του (εκλεγμένα και μη) και στη συνέχεια είχε επαφές με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εξήρε το έργο του αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απογραφή της περιφέρειας η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη του Ιουνίου, σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Όσον αφορά στα έργα της Περιφέρειας, σημείωσε ότι γίνεται αρκετή δουλειά, προκειμένου αυτά να προωθηθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακόμη μίλησε και για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη στη Χίο, αναφέροντας ότι έγινε μία διεξοδική συζήτηση πάνω στα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της Περιφέρειας, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν ειδικές συνεδριάσεις για θέματα που αφορούν τους συνεταιρισμούς, όπως η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου Μανόλη Βασιλιά από τον συνδυασμό του, ο περιφερειάρχης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την κίνηση αυτή, αφού το θέμα του κέντρου μεταναστών της Σάμου δεν θα μπορούσε να συζητηθεί ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, ενώ για την αιτιολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Βασιλιάς, το ότι, δηλαδή, κάποιοι δεν επιθυμούσαν τη συζήτηση του θέματος, δήλωσε ότι ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο και προγενέστερα είχε στείλει έγγραφο προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση κέντρου πρώτης υποδοχής στη Μυτιλήνη.

Για τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βασιλιάς, για τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου μέσα από ένα διευθυντήριο, είπε ότι ποτέ και τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ, τα πάντα συζητούνται, συναποφασίζονται με την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του επικαλέστηκε και τη μαρτυρία των υπόλοιπων περιφερειακών συμβούλων.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Παπαθεοφάνους, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε ότι ήδη πληρώνονται οι παλαιότερες οφειλές και η περιφέρεια στο εξής θα πληρώνει αμέσως τους λογαριασμούς της. Ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρθηκε και στα έργα τα οποία άμεσα θα ενταχθούν, όπως το λιμάνι Ευδήλου, η οδός προσπέλασης, το εθνικό δίκτυο Σάμου ενώ το τουριστικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου θα δημοπρατηθεί στις 17 Ιουλίου και είναι έτοιμα για δημοπράτηση το Επικούρειο συνεδριακό κέντρο, το Ευπαλίνειο Όρυγμα και η περιμετρική οδός.

Μοιράσου το άρθρο!