Πολιτική

19/06/2021 - 07:09

Συνεχίζονται τα spoilers για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Με επιτυχία συνεχίζονται τα μικρά... spoilers της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ, οι οποίες Παρασκευή 18-Σάββατο 19 είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20ή Ιούνη).

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 18/06 στο spot της ΚΝΕ στην πλατεία Σαπφούς πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ για τον πόλεμο, την προσφυγιά και το ρατσισμό.

 

Στην ομιλία τονίστηκαν οι πτυχές που έδωσαν την αφορμή ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, αφού "ξεκίνησε από το μεράκι κνιτών μαθητών που ήθελαν να αντιδράσουν ενάντια σε ρατσιστικές φωνές. Έτσι γίνεται στην ΚΝΕ, μια ιδέα αγκαλιάζεται με ζήλο και γίνεται υπόθεση όλων μας!". Μάλιστα "ήρθε και έδεσε ειδικά με την περίοδο που περάσαμε, που παρά τα παρατεταμένα lockdown, η ανάγκη για έκφραση, αναζήτηση, δημιουργία όχι απλά δε σταμάτησε αλλά φούντωσε και μεγάλωσε γιατί γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα, νιώσαμε οργή, θυμό, αγανάκτηση". 

 

Στη συνέχεια υπογραμμίστηκε ότι "η προσφυγιά και η μετανάστευση δίκαια αποτελούν πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης. Άλλωστε, σκοπός της τέχνης είναι να βοηθά τον άνθρωπο να μάθει, να σκέφτεται, να κρίνει και να συγκρίνει, να συνειδητοποιεί ότι η μοίρα του βρίσκεται στα δικά του χέρια και η δύναμη στον συλλογικό αγώνα."

 

Τα spoilers το Σάββατο 19/06 ξεκινάνε στις 19:30 με δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα "Η έκφραση της πραγματικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπου υπάρχουν στρατόπεδα- φυλακές είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι". Η βραδιά θα κλείσει με χορό και μουσική από τους RAD.

 

Να θυμίσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό συνεχίζονται μέχρι τις 30 Ιούνη ενώ η βράβευση των νικητηρίων θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιούλη στο Άλσος Τσαμάκια, την πρώτη μέρα του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Μοιράσου το άρθρο!