Πολιτική

26/07/2024 - 14:28

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα

Τον Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέα Βύρα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού Άθω Καζαντζή και συνεργάτη του, συνάντησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Εριφύλης Χιωτέλη. Ο κ. Βύρας βρίσκεται στην πόλη μας καθώς αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Μυτιλήνης να παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης, στο οποίο συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας.

Τόσο η συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου όσο και η πρόσκληση και η παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας στη Μυτιλήνη έχει ένα ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Οι δύο Δήμαρχοι παρακολούθησαν μαζί την εναρκτήρια εκδήλωση του Μουσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου στο Θέατρο Κάστρου Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου από τη Λάρνακα, της Χορωδίας του Δήμου Μυτιλήνης και της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας “Animato”. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομόλογό του για την παρουσία του στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, ενώ πραγματοποιήθηκε βράβευση και στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη για την προσφορά του στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Μυτιλήνης να υποδέχεται στον τόπο μας το Φωνητικό Σύνολο και τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Η συμμετοχή και παρουσία τους στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου μας ευχόμαστε να αποτελέσει αφορμή για την ανάπτυξη νέων δεσμών ανάμεσα στις κοινότητες της Λάρνακας και της Μυτιλήνης και ξεκίνημα μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας μας».

Μοιράσου το άρθρο!