Πολιτική

12/01/2011 - 13:05

Σύλλογοι διδασκόντων της Λέσβου για τη μισθοδοσία μέσω ιδιώτη: “δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό…”

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι σύλλογοι διδασκόντων από το Γυμνάσιο Άγρας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Άντισσας με τις μεθοδεύσεις τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου που εκχωρούν τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρία. Διαβάστε τις σχετικές αποφάσεις:

Γυμνάσιο και Λύκειο Άντισσας:

Για την ανάθεση της μισθοδοσίας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε ιδιώτη Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της μισθοδοσίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου από ιδιώτη επιχειρηματία, δηλώνουμε τα εξής: •     δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο με δεδομένη την απόσπαση πολλών συναδέλφων ―σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων― στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακόμη και αν δεν επαρκεί το προσωπικό της μισθοδοσίας, μπορεί να γίνει αναδιάταξη του προσωπικού. Προσωπικό υπάρχει. •     είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν εν κρυπτώ χωρίς την παραμικρή έγγραφη ενημέρωση, για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Περιμένουμε γραπτές και σαφείς εξηγήσεις. •     αντί να πληρώνουμε σε ιδιώτες για υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένη να προσφέρει η διοίκηση, απαιτούμε να αναιρεθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση. Και πολύ να σταματήσει ο εκφοβισμός των συναδέλφων ότι τυχόν αντιρρήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή μισθοδοσίας. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πληρώνουμε για υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένο να παρέχει το κράτος και δε δεχόμαστε αυτού του είδους την ιδιωτικοποίηση στη δημόσια εκπαίδευση. •     καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Άντισσα, Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Άντισσας Σύλλογος Διδασκόντων Λυκείου Άντισσας Γυμνάσιο Άγρας: Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της μισθοδοσίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου από ιδιώτη επιχειρηματία, δηλώνουμε ότι διαφωνούμεκατά βάση με τη φιλοσοφία του να πληρώνουμε για διοικητικές υπηρεσίες που αυτονόητα παρέχονται δωρεάν.

  • Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν εν κρυπτώ χωρίς την παραμικρή επίσημη έγγραφη ενημέρωση, για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος και προσωπικών δεδομένων.
  • Απαιτούμε να μας σταλούν επίσημες και σαφείς διευκρινήσεις για το θέμα γραπτώς. Συγκεκριμένα, ποιά νόμιμη διαδικασία ακολουθήθηκε για να παρθεί αυτή η απόφαση, με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος συνεργάτης, με ποιά ιδιότητα, πόσο θα διαρκέσει αυτή η αλλαγή και ποιά ανάγκη της υπηρεσίας καλύπτει.
  • Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενημερωθήκαμε τρεις μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί ερήμην μας.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Άγρα Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Άγρας

 

Μοιράσου το άρθρο!