Πολιτική

03/07/2014 - 13:12

Στο έλεος της εγκατάλειψης η παράλια Νυφίδας Πολιχνίτου

Στο έλεος της εγκατάλειψης η παράλια Νυφίδας Πολιχνίτου

Καθώς και άλλες παραλίες του νησιού μας

 Κύριε Δήμαρχε

Όπως τόνισα και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα εκφράζονται, από τους κατοίκους και παραθεριστές, για την απαράδεκτη κατάσταση της παραλίας της Νυφίδας, η οποία είναι γεμάτη σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες αλλά κυρίως είναι στρωμένη με αγκάθια, σχεδόν σε όλη την επιφάνειά της κάνοντας δύσκολη τη ζωή των λουομένων.

Πέρα από την απαράδεκτη και αντιαισθητική εικόνα της παραλίας, υπάρχει όμως και σοβαρός κίνδυνος να αχρηστευθεί η παραλία όταν ξεραθούν εντελώς τα αγκάθια και σκορπιστούν στην αμμουδιά. Τότε θα είναι αδύνατο να περπατήσει κανείς, και κυρίως μικρά παιδιά, με γυμνά πόδια στην αμμουδιά της παραλίας.

Δεν αρκεί μόνο η γαλάζια σημαία και η καθαρότητα του νερού αλλά και η καθαριότητα και οι υποδομές εν γένει όλης της παραλίας.

Κύριε Δήμαρχε

Το επείγον αυτό ζήτημα έθεσα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησα άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς όμως να δοθεί λύση μέχρι σήμερα αλλά ούτε σαφής δέσμευση από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Ήδη βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, στη μέση δηλαδή του καλοκαιριού και πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές εκφράζονται με αγανάκτηση γι΄ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Η κατάσταση αυτή δεν υπάρχει μόνο στη Νυφίδα αλλά και σε πολλές άλλες παραλίες του νησιού μας.

Επανέρχομαι λοιπόν κύριε Δήμαρχε μετά την ερώτηση μου στο Δ.Σ και ερωτώ:

Εάν και πότε θα αντιμετωπίσει η Δημοτική σας Αρχή το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα για το οποίο φέρει απόλυτα την ευθύνη.

Ελπίζω να γίνει πριν βγει το καλοκαίρι.

  Μυτιλήνη 1 Ιούλη 2014

 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημ. Συμβ. Βαγγέλης Παλαιολόγος

Μοιράσου το άρθρο!