Πολιτική

15/06/2011 - 00:53

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις -

Αντιμέτωπος με την πρώτη ανεξαρτητοποίηση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η αναγγελία της είδησης για τον Γιώργο Λιάνη, πυροδότησε πλήθος φημών, οι οποίες ενδυναμώθηκαν από την ανακοίνωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  σήμερα  Τετάρτη 15 Ιουνίου, αφού πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετρά 155 μέλη από το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρωθυπουργό στη 13:00 μετά το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λιάνης ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρωθυπουργό. Ως αιτία, επικαλείται τη διαφωνία του με την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο έτερος διαφωνών βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε, σε όλους τους τόνους, ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ το μεσημέρι παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς.

Πεταλωτής: Θέτει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών τους Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, δήλωσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της μάχης που δίνεται για να σωθεί η χώρα. Αν και στη δήλωση δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά, η δήλωση θεωρείται βέβαιο ότι είναι απόρροια της πράξης του βουλευτή Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη, ο οποίος, νωρίτερα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υποβάλει και την παραίτησή του από το κοινοβουλευτικό αξίωμα. Mε τη δήλωσή του ο εκπρόσωπος θέτει όλα τα μέλη της Κ.Ο. ενώπιον των ευθυνών τους, τονίζοντας πως όλοι, όπως και η κυβέρνηση βρίσκονται μπροστά σε "εθνικά κρίσιμες αποφάσεις", προκειμένου να αποφευχθεί "μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας". Tονίζει επίσης ότι "τις αποφάσεις τις παίρνουμε παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος". Και "έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού".

Συνεδρίαση ΚΤΕ

Για την Τετάρτη το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να ανέβουν πάλι οι τόνοι και από άλλους βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου η οποία είναι και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Μοιράσου το άρθρο!