Πολιτική

08/01/2015 - 08:05

ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Οι υποψήφιοι στο Νομό Λέσβου - Εκλογική διακήρυξη

Ο

ι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αναλαμβάνουμε πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών και προοπτικές στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Προσκαλούμε ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Σε πείσμα των καιρών που θέλουν κατακερματισμένο τον προοδευτικό χώρο, η συνεργασία αυτή αποτελεί μια υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς σε μια ισότιμη συνάντηση με πολίτες που εκφράζουν αναπτυξιακές, κοινωνικές και οικολογικές καινοτόμες πρωτοβουλίες,  απαραίτητες για την οικοδόμηση του αύριο.

Οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη πολύπλευρη κρίση δεν μπορούν να υπερβούν τους εαυτούς τους και να δώσουν λύσεις. Οι πολιτικές τους βουλιάζουν την οικονομία στην ύφεση και τους πολίτες στην ανεργία και σε νέα μετανάστευση, διαλύουν τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας, μεταφορών και το κοινωνικό κράτος, Χρησιμοποίησαν τις θυσίες του ελληνικού λαού για να στηρίξουν τη δική τους εξουσία και όχι για να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές η άδικη κι αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική πρέπει να αντικατασταθεί από ένα αξιόπιστο, ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Απαιτούνται (αυτό)κριτική, διάλογος με την κοινωνία και μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων καθώς και ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να διαμορφωθεί και να υιοθετηθεί αυτό το εναλλακτικό προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι ξέρουν να μετατρέπουν τη δύναμη που εσείς τους δίνετε σε πράξεις. Τη μάχη στις εκλογές που έρχονται δίνουν πρόσωπα που με την επαγγελματική διαδρομή τους και τη συνεπή παρουσία τους στα κοινά έχουν αποδείξει ότι μπορείτε να τους εμπιστευτείτε για ένα καλύτερο αύριο των νησιών μας και της χώρας.

Το ψηφοδέλτιο της Λέσβου απαρτίζουν οι:

  • Βελούτσος Δημήτρης, πρώην εκπαιδευτικός, τ. Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου
  • Λογγίου (Κλεο)Νίκη, ιδιωτικός υπάλληλος, τ. σύμβουλος στο Επίκεντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου
  • Σπιλάνης Γιάννης, πανεπιστημιακός, περιφερειακός σύμβουλος με τη παράταξη ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ.

 

Η δημόσια παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οι προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού θα γίνουν σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στα γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, στο δεξιό λιμενοβραχίονα, τη Τετάρτη 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!