Πολιτική

03/06/2022 - 07:07

"Όσα δεν είπε ο κ. Τσίπρας στη Λέσβο" [Βίντεο]

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση με τα τραγικά πεπραγμένα του.  Όφειλε τουλάχιστον να ζητήσει ένα συγγνώμη» από τους κατοίκους της Μυτιλήνης, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

 
«Ο κ. Τσίπρας, στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό ζήτημα καταστροφικά. Δέσμιος αφελών ιδεοληψιών, προέβη σε μια μια σειρά ολέθριων πειραματισμών σε βάρος τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και των μεταναστών. Σήμερα είδε από κοντά το έργο της κυβέρνησης στη μείωση και διαχείριση των ροών, την οργάνωση των καταυλισμών, τη μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά και την αποσυμφόρηση της ακριτικής Ελλάδας. Μια πολιτική που βασίζεται σε υποδομές που γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς και όχι απευθείας αναθέσεις όπως προέβλεπαν οι διατάξεις που η κυβέρνησή του είχε θεσμοθετήσει.

----

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και ο πρωθυπουργός από τη Κω όπυ βρέθηκε σήμερα. Αναφερόμενος στη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: "Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε", είπε.

------

Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με "Όσα δεν είπε ο κ. Τσίπρας στη Λέσβο", όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Την Τρίτη η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για το επίκειμενο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι επίσκεψη του αποτελεί άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία, να διαπιστώσει ο ίδιος τη διαφορά ανάμεσα στη δική του καταστροφική διακυβέρνηση και στην τριετία ανάκαμψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μοιράσου το άρθρο!