Πολιτική

02/01/2020 - 17:52

Οριστικό: στη θέση Σκαμνιούδα η κλειστή δομή μεταναστών στη Λέσβο

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλειστή δομή μεταναστών στη Λέσβο θα γίνει οριστικά στη θέση Σκαμνιούδα κοντά στην Άντισσα όπως είχε μεταδώσει το Lesvosnews.net στις 16 Δεκεμβρίου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη θέση έλαβε σήμερα την οριστική έγκριση από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό.

Την επόμενη εβδομάδα - κατά πασά πιθανότητα την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 - θα κληθούν στην Αθήνα οι δύο Δήμαρχοι της Λέσβου και ο Περιφερειάρχης όπου θα τους γίνει αναλυτική ενημέρωση.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα εξελίξεων καθώς θα καθοριστεί και ο τρόπος αντίδρασης του νησιού μας. 

 

up date η αντίδραση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Με αφορμή νέο δημοσίευμα που επαναφέρει μία ακόμα φημολογία για επικείμενη συνάντηση κυβερνητικών στελεχών (και) με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, με θέμα την οριστική θέση της επιπλέον δομής στο νησί της Λέσβου, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει με την παρούσα ανακοίνωση, ότι δεν έχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη σχετική ενημέρωση.

Από τη δημοτική αρχή κρίνεται ακόμη σκόπιμο να κατατεθεί για κάθε χρήση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου που εναντιώνεται σε κάθε προοπτική δημιουργίας νέας δομής στο νησί.

 

η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου

Έχω εντυπωσιαστεί από το δημοσίευμα. Η Περιφέρεια - μόλις επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη - και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, δεν έχουν ιδέα και καμιά πληροφόρηση. Καλόν θα είναι αυτοί που έχουν, να το πούνε δημόσια, όπως κάνουμε και εμείς, όποτε έχουμε. Με διαρροές και άλλα φτηνά κόλπα, απλά επιβεβαιώνουν την κρατούσα άποψη, ότι οι προτείνοντες θέσεις και "γνωρίζοντες " (κούνια που τους κούναγε, απλά αφελείς και επικίνδυνοι ) κινούνται ανάμεσα μας. Αλλά θα βγούνε και στο φως του ήλιου, υπομονή.

Μοιράσου το άρθρο!