Πολιτική

03/11/2014 - 14:48

Όλα τα ονόματα -1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μ

ε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Λέσβου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε με ομιλία του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Κοντός.

Στις εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αντιπρόσωποι από ολόκληρη τη Λέσβο, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από τις συνελεύσεις των 15 Οργανώσεων Μελών μετά από συζήτηση και διαδικασίες εκλογής με βάση το καταστατικό του κόμματος.

Στη Συνδιάσκεψη συζητήθηκαν τα αδιέξοδα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία στις συνθήκες ακραίου νεοφιλελευθερισμού που βιώνουμε, ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες προκλήσεις. Κυρίαρχη παραδοχή αποτέλεσε η ανάγκη να αγκαλιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ πλατιά λαϊκά στρώματα, ώστε να γίνει πράξη όχι μόνο η κυβέρνηση της αριστεράς αλλά κυρίως το όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία.

Με το πέρας της συζήτησης άρχισε η διαδικασία των ψηφοφοριών.

Η πολιτική απόφαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης εγκρίθηκε από το σώμα των αντιπροσώπων ομόφωνα.

Ακολούθησε η εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή.

Η Ν.Ε. με απόφαση της συνδιάσκεψης αυξήθηκε στα 23 μέλη, ώστε να ανταποκρίνεται και στον αυξημένο αριθμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά:

Αντωνιάδης Γιώργος

Αξιώτης Μάκης

Βαμβουρέλλης Θεόφραστος

Βελούτσος Δημήτρης

Γεωργούλας Στράτος

Γουδέλλη Άννα

Ευαγγέλου Ελευθέριος

Ζωγράφου Χρυσούλα

Κουμλέλης Κώστας

Κωνσταντιδέλλη Δήμητρα

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης

Μάντζαρης Δημήτρης

Νικολάου Στρατής

Ξεντέ Ελένη

Πάλλης Γιώργος

Παπανδρέου Φωτεινή

Περδικούρη Μαρία

Πιαντές Παναγιώτης

Τεντόμας Βασίλης

Τσάτσου Αναστασίας

Χιωτέλλη Εριφύλη

Χρυσάφης Νίκος

 

Η 23η θέση λόγω ισοψηφίας θα καλυφθεί με κλήρωση κατά τη διαδικασία συγκρότησης της Νομαρχιακής Επιτροπής σε σώμα, οπότε θα αναδειχθεί και το συντονιστικό γραφείο και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

 

Στη Ν.Ε. σημειώνεται σημαντική ανανέωση δεδομένου ότι σχεδόν το 50% των μελών εκλέγεται πρώτη φορά σε αντίστοιχο όργανο.

 

Αντιπρόσωποι στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Γουδέλλη Άννα και Πάλλης Γιώργος.

Το κείμενο της πολιτικής απόφασης όπως ψηφίστηκε από την 1η νομαρχιακή συνδιάσκεψη θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Μοιράσου το άρθρο!