Πολιτική

25/06/2024 - 12:28

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ταξιάρχης Βέρρος στα 200 χρόνια του Ολοκαυτώματος των Ψαρών

Στις εκδηλώσεις τιμής για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών στις 22 Ιουνίου του 1824 συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ευρισκόμενος στο ηρωικό νησί από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του μαρτυρικού νησιού στην πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Ψαρών και η Μητρόπολη Χίου σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και εθελοντές  το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λαμπρές εκδηλώσεις του Δήμου πλαισίωσε και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης ενώ το παρόν έδωσαν ακόμη -πέραν του Δημάρχου της Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνου Βρατσάνου- ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο Γενικός Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι Βουλευτές Νομού Χίου Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης, η βουλευτής Σεμίνα Διγενή, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Νύκτας καθώς  και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

δ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την Ημέρα του Ολοκαυτώματος των Ψαρών:

«Με μεγάλο σεβασμό και υπερηφάνεια για την ιστορία αυτού του τόπου, συμμετείχα για πρώτη φορά ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου στις λαμπρές εκδηλώσεις του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Ψαρών για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα από τους Οθωμανούς. 200 χρόνια μετά αλλά και ανελλιπώς όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, η αποφράδα Ημέρα της 22ης Ιουνίου δεν καταγράφεται σαν μία καταστροφική ήττα αλλά όπως σημειώνει και ο συνάδελφος Δήμαρχος των Ψαρών κ. Βρατσάνος, ως  δόξα αθάνατη για ολόκληρο τον ελληνισμό. Αυτές τις ημέρες τιμούμε τους αθάνατους ήρωες για την ελευθερία της πατρίδας μας, θυμούμαστε και θα πρόσθετα ότι στοχαζόμαστε και το πόσο στρατηγικής σημασίας ήταν και εξακολουθούν είναι για τη χώρα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Με τη θυσία των Ψαρών να αποτελούν ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Αγώνα του έθνους μας για Ελευθερία».

δ

Μοιράσου το άρθρο!