Πολιτική

02/03/2016 - 12:02

«Μια σαιζόν για δέκα σόμπες, να τ’ς αφήσω;»

Απανωτά τα χτυπήματα του υπαρκτού σουρεαλισμού… Πρώτα η κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η κατακόρυφη πτώση των κρατήσεων φέτος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν αποτελεί πρόβλημα για τον τουρισμό της χώρας (ουσιαστικά μας είπε κατάμουτρα ότι θεωρούμαστε αμελητέα ποσότητα στον τουρισμό και να μη πολύπαραπονιόμαστε, γιατί σιγά μην ασχοληθεί). Στη συνέχεια ήρθαν οι «δικές μας»… σόμπες.

Η Δημοτική Αρχή επαληθεύοντας για άλλη μια φορά την παντελή ανικανότητά της να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες και τις προσωπικές κόντρες της, να συνομιλήσει ειλικρινά και να συνεργαστεί προκειμένου να ξεπεράσει τις συνέπειες του προσφυγικού στον τουρισμό του νησιού, καταφεύγει σε μια παλιά, δοκιμασμένη «λύση»: προσφέρει καθρεπτάκια, στους ιθαγενείς του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της Λέσβου. Και μάλιστα, πιστή στις αρχές της, το κάνει χωρίς να ρωτήσει κανένα. Πιστή είπαμε; Λάθος. Αυτή τη φορά, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και θέτοντας νέα στάνταρ αδιαφάνειας, παρακάμπτουν ακόμα και τον δικό τους(!) εκλεγμένο τοπικό πρόεδρο. Η Λέσβος διδάσκει σουρεαλισμό σε νέα επίπεδα.

Ακόμα και οι πλέον καλόπιστοι καταλαβαίνουν πλέον το πώς η Δημοτική Αρχή του κ. Γαληνού αντιμετωπίζει τους δημότες στους οποίους απευθύνεται: σαν αστοιχείωτους, κοντόφθαλμους, ιδιοτελείς και επαίτες που λατρεύουν τοτέμ. Μάλλον με τέτοιους αισθάνεται άνετα να συναλλάσσεται, γιατί για σοβαρή συζήτηση ούτε λόγος. «Μια σαιζόν για δέκα σόμπες φιλαράκι, με σκοτώνεις τώρα αλλά τι να γίνει που με βρίσκεις στην ανάγκη.»

Αναρωτιόμαστε, οι «ιθαγενείς» είναι ικανοποιημένοι;

 

Με εκτίμηση

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!