Πολιτική

16/06/2011 - 13:45

«Μέρες Αϊβαλιού στη Μυτιλήνη»

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή 17/6 οι εκδηλώσεις «Μέρες Αϊβαλιού στη Μυτιλήνη» που μαζί με τις ανάλογες «Μέρες Μυτιλήνης στο Αϊβαλί», έχει καθιερωθεί να διοργανώνονται κάθε χρόνο εναλλάξ μεταξύ των δύο γειτονικών πόλεων.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή, συστήθηκε επιτροπή με επικεφαλής την Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστολία Λύκου και μέλη εκπροσώπους φορέων (Δήμος Λέσβου, Επιμελητήριο Μυτιλήνης, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, Εικαστική Παρέμβαση, Συνύπαρξη κ.α), η οποία και θα συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που φέτος συμπίπτουν με τη διοργάνωση της 1ης Εμπορικής Ελληνοτουρκικής Έκθεσης που θα γίνει στη Μαρίνα της Μυτιλήνης από τις 17 έως και τις 20 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6

Άφιξη των αντιπροσωπειών απ΄ το Αϊβαλί, περιήγηση της Φιλαρμονικής του Αιβαλιού στο κέντρο της Μυτιλήνης και στις 17.00 κοινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων φορέων των δύο πόλεων,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το μεσημέρι, στις 14:00 στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης, θα γίνει συνάντηση μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών επιχειρηματικών αντιπροσωπειών. Το απόγευμα οι αντιπροσωπείες απ΄ το Αϊβαλί θα επισκεφθούν την Εμπορική έκθεση στη μαρίνα της Μυτιλήνης και θα παραστούν στις 19:00 στα εγκαίνια της. Το βράδυ  η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα παραθέσει δείπνο προς τιμή των Τούρκων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που επισκέπτονται το νησί μας. Ανάλογο δείπνο θα παραθέσει και το Επιμελητήριο Μυτιλήνης προς τιμή των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου των απέναντι ακτών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6

Στις 22:30 στο χώρο της Μαρίνας, θα παρουσιαστεί ένα ρεσιτάλ από νεανικό μουσικό συγκρότημα του Αϊβαλιου. Το βράδυ ο Δήμος Λέσβου θα παραθέσει δείπνο προς τιμή των Τούρκων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα βρίσκονται στη Μυτιλήνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6

Στις 11:00, στο πλαίσιο των όλων εκδηλώσεων, η «Συνύπαρξη» θα παρουσιάσει στο χώρο της Μαρίνας το βιβλίο του τέως Νομάρχη κ. Παύλου Βογιατζή και της συζύγου του Δέσποινας Βογιατζή - Κομνηνού «Η θεία Έλλη», που έχει να κάνει με τον ελληνισμό της Μ.Ασίας.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Στο χώρο της Μαρίνας με την φροντίδα της «Εικαστικής Παρέμβασης» και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί» θα λειτουργεί,  έκθεση Αϊβαλιωτών καλλιτεχνικών δημιουργών. Θεματικές εκθέσεις επίσης, διοργανώνονται στο χώρο της Μαρίνας απ΄ τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης και το Μουσείο του Απολιθωμένου δάσους Σιγρίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!