Πολιτική

09/01/2013 - 16:41

Λαϊκή Συσπείρωση: καταγγέλλει αδιαφορία δημοτικής αρχής για το αγροτικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση: καταγγέλλει αδιαφορία δημοτικής αρχής για το αγροτικό δίκτυο

 

Προς το Δήμαρχο Λέσβου

S.O.S για τους Αγροτικούς δρόμους

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ …..

Κύριε Δήμαρχε:

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της ελαιοσυλλογής στο νησί μας με φετινή πλούσια καρποφορία. Οι αγροτικοί δρόμοι όμως δε θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αθλιότερη κατάσταση. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση που σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους για να μαζέψουν τις ελιές.

Αιτία είναι η παντελής έλλειψη συντήρησης τα τελευταία χρόνια, αλλά και η θεομηνία που έπληξε το νησί μας την 1η Δεκέμβρη και έδωσε τη χαριστική βολή.

Προσωπικά επισκέφτηκα αυτές τις μέρες την περιοχή Πολιχνίτου και διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια αυτήν την απελπιστική κατάσταση αλλά και την αγανάκτηση και κατακραυγή των κατοίκων.

Από επαφές και πληροφορίες που έχει η παράταξή μας «Λαϊκή Συσπείρωση» η ίδια εικόνα λίγο πολύ επικρατεί σε όλο το νησί.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες αλλά δεν είναι της ώρας.

Τώρα προέχει άμεσα η ανάγκη δημιουργίας βατότητας και αποκατάστασης των πιο σοβαρών και αναγκαίων προβλημάτων.

Κάντε επιτέλους κάτι αμέσως όχι αύριο ή μεθαύριο αλλά τώρα.

Μηχανήματα έχετε (σύνολο 295τεμ.) από τα οποία 8 συνεργεία με γκρέιτερ, φορτωτές και φορτηγά τα οποία ήταν έτοιμα εδώ και καιρό, όπως απάντησε σε σχετική μου ερώτηση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πριν 2 μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο (υπάρχει στα πρακτικά του ΔΣ).

Τότε η παράταξη μας έκανε την πρόταση να αρχίσει αμέσως η συντήρηση των δρόμων χωρίς καμιά καθυστέρηση ενόψει μάλιστα της πλούσιας ελαιοκομικής χρονιάς.

Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν, υπάρχουν 150.000 ευρώ στην Πολιτική Προστασία όσο και τα 500.000 ευρώ μετά τη θεομηνία.

Το δικαίωμα άμεσης παρέμβασης αποκατάστασης ζημιών θεομηνίας και δημιουργία βατότητας με απευθείας ανάθεσης σε χειριστές-ιδιοκτήτες μηχανημάτων και εργολάβους το έχετε από το νόμο, όπως έχετε και πολλούς έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς που μπορούν να καταγράψουν, να ιεραρχήσουν και να επιβλέψουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Αφήστε λοιπόν τους αποπροσανατολισμούς της κοινής γνώμης, που γίνεται και με την συμπαράσταση της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Γ. Πάλλη ότι για την σημερινή κατάσταση των αγροτικών δρόμων φταίει δήθεν η αντιπολίτευση και παράταξη του ΚΚΕ που δεν συμφώνησε στην απευθείας ανάθεση των 4 μελετών των 40.000 ευρώ στο τέλος του Δεκέμβρη ένα μήνα σχεδόν μετά την θεομηνία, που με αυτόν τον τρόπο δεν θα ήταν δυνατή η άμεση και ολοκληρωμένη κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Τη θέση μας όπως πολύ καλά γνωρίζετε για άμεση παρέμβαση με απευθείας αναθέσεις σύμφωνα και με το νόμο για περιπτώσεις θεομηνιών είχαμε προτείνει σαν παράταξη και ο Π. Σταμάτης και εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28-12-2012. 

 

Τέλος για την περιοχή Πολιχνίτου, που γνωρίζω καλά, προτείνω μαζί με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, να επισκεφθούμε άμεσα τις πληγείσες περιοχές και επιτόπου να καταγράψουμε, να ιεραρχήσουμε και να δρομολογήσουμε την άμεση αποκατάσταση και δημιουργία βατότητας, για να ανοίξουν οι δρόμοι, να πάνε οι κάτοικοι στα χωράφια τους πριν είναι αργά.

 

Μυτιλήνη 8-1-2013

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βαγγέλης Παλαιολόγος

Ντίνα Κοτζαδημητρίου

 Παναγιώτης Σταμάτης 

Μοιράσου το άρθρο!