Πολιτική

18/07/2021 - 19:27

Καλοκαιρινές αλήθειες στους μπαξέδες... από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σωστή η σημερινή ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου. Έχει όλα τα δίκια και μακάρι να ακουστεί η φωνή του. Σημειώνει ο κ. Ταξιάρχης Βέρρος :

Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες απέχουν από το χαρακτηριστούν, ως έστω, ικανοποιητικές. Είμαι δε ο τελευταίος που θα ισχυριστεί κάτι τέτοιο, γιατί δυστυχώς με ενοχλούν πολύ οι λεπτομέρειες. Αλλά πρέπει να πούμε και κάποια πράγματα που είναι εφικτό να βελτιωθούν.

Ξεκινάμε απο την εικόνα στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες αλλά και γενικά γύρω από τους οικισμούς.

Αν και οι περισσότεροι είναι δρόμοι που δεν ανήκουν στον Δήμο, φροντίζουμε με το προσωπικό που δεν έχουμε, να μαζεύουμε κάθε τόσο χιλιάδες μπουκάλια και κουτιά από νερά, μπύρες, αναψυκτικά, καφέδες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ας σεβαστούμε τουλάχιστον τους ανθρώπους που κάνουν αυτή την εργασία κάτω από τον καυτό ήλιο και ας μην τα πετάξουμε περνώντας με το αυτοκίνητο, την μηχανή ή πεζοί. Κάδοι υπάρχουν κάθε λίγα μέτρα. Δυστυχώς το απογοητευτικό είναι, από το είδος των αντικειμένων , ότι μικρές και μεσαίες ηλικίες είναι οι "δράστες". Μπύρα και φραπέ να πετάξει ο παππούς και η γιαγιά από το παράθυρο λίγο δύσκολο.

Συνεχίζουμε με την ανακύκλωση. Ενώ οι πάντες και ειδικά κάποιοι καταστηματάρχες γνωρίζουν ότι τα, δύο για όλο τον Δήμο, οχήματα ανακύκλωσης περνάνε συγκεκριμένες μέρες, επιμένουν να "στολίζουν" τους κάδους κυρίως το Σάββατο. Ισως θεωρούν ότι ειναι μια μορφή τέχνης που ευφραίνει το μάτι. Έτσι βλέπουμε τους κάδους σκουπιδιών άδειους και της ανακύκλωσης γεμάτους. Τα ανακυκλώσιμα όμως ούτε μυρίζουν ούτε ενοχλούν. Μπορούν να μείνουν μια μέρα στο μαγαζί ή στο σπίτι.

Θέλω να κλείσω με το νερό. Πολύτιμο και λίγο. Δίκτυα παμπάλαια με πολλά προβλήματα. Σε μερικούς οικισμούς που δεν έχουν ρολόγια, σχεδόν δωρεάν. Πήγα χτές το απόγευμα μια μικρή βόλτα σε έναν οικισμό δίπλα στην Καλλονή που έχει πρόβλημα. Στον εκατοστό μπαξέ που μέτρησα να ποτίζεται, εγκατέλειψα. Καλοί οι μπαξέδες, καλά και τα "λονταρίσματα" κάθε απόγευμα, αλλά νερό δεν υπάρχει όσο θα θέλαμε. Αν είχαμε τον Νείλο δίπλα μας, οκ. Αλλά δεν τον έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει κατά πολύ και η κατανάλωση ειναι πολύ μεγαλύτερη.

 

Λίγη αυτοσυγκράτηση λοιπόν.

 

Μοιράσου το άρθρο!