Πολιτική

03/07/2024 - 15:38

Ήταν αίτημα για 40 χρόνια ... το έκανε πράξη ο Κώστας Μουτζούρης

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου Αμπελικό - Σταυρός

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας την σύμβαση υλοποίησης  του έργου  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΥ, προϋπολογισμού 10.795.000 €. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι700 ημερολογιακές ημέρες και το μήκος του 7.800 μέτρα.  

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου Κώστας Αρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής,   η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη,  η Πρόεδρος του Σταυρού Μαρία Βερβέρη, ο Πρόεδρος του Αμπελικού Γιώργος Κουρουλής,  ο ιερέας του Αμπελικού πατήρ  Στρατής Κακάμπουρας, ο πρώην Πρόεδρος του Σταυρού Παναγιώτης Παλαιολόγος και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, πρόκειται για ένα έργο  αναπτυξιακού χαρακτήρα, το οποίο επί Πρυτανείας του ακόμη, σημείωσε,  υπήρχε ως αίτημα από τους κατοίκους της περιοχής.

« Υπογράφουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή για το οποίο θυμάμαι επί Πρυτανείας μου να συζητιέται και να αποτελεί αίτημα των κατοίκων επί 40 έτη.  Είναι ένα έργο που «ξεκολλήσαμε», όπως και το Μεγαλοχώρι – Αγιάσο που επίσης προχωρά και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό.  Με την ολοκλήρωση των δυο αυτών έργων η περιοχή αναβαθμίζεται και αποκτά ακόμη περισσότερες αναπτυξιακές δυνατότητες. Κατά την πρώτη μας θητεία βρήκαμε πολλά έργα να λιμνάζουν και να είναι άδειοι οι φάκελοι. Καταφέραμε να τα θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης και πλέον η νέα μας θητεία θα είναι αυτή των έργων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Λέσβου δήλωσε:

« Η Περιφερειακή Αρχή κάνει πρωταθλητισμό  και προχωρά στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της Λέσβου. Είναι χαρά μας να βλέπουμε στα πρόσωπα των κατοίκων και των εκπροσώπων τους την ικανοποίηση για ένα αίτημα που είχε κατατεθεί εδώ και δεκαετίες και υλοποιεί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων δήλωσε:

« Προχωράμε ένα ακόμη έργο για το οποίο είχαμε την σαφή εντολή του Περιφερειάρχη να «τρέξουμε» όπως έγινε και με το Νάπη – Πελόπη, με τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου που ξεκινήσαμε πριν μερικές ημέρες και με το Μεγαλοχώρι – Αγιάσο για το οποίο σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Προϊσταμένη Μαρία Τσακίρη και στα στελέχη της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για τον καθημερινό αγώνα που κάνουν ώστε να φέρουν εις πέρας τα έργα».

δ

Οι Πρόεδροι των δυο Κοινοτήτων και οι κάτοικοι δήλωσαν από κοινού:

« Είναι μεγάλη μας η χαρά, γιατί εδώ και 25 χρόνια παλεύουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο υλοποίησης του έργου αυτού. Το πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή θα το διαπιστώσετε όταν ολοκληρωθεί. Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκε τις δυο κοινότητες μας υποσχέθηκε, ότι θα το προχωρήσει και σήμερα έκανε πράξη την υπόσχεση του, την οποία άλλοι δεν έκαναν. Τον ευχαριστούμε θερμά όπως και όλους τους συνεργάτες του».

Μοιράσου το άρθρο!