Πολιτική

08/07/2024 - 11:13

Η παρέμβαση του Θεόδωρου Βαλσαμίδη για την Νότια Παράκαμψη της Μυτιλήνης

Λίγες σκέψεις για το έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης με αφορμή το  δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα της Λέσβου" 

Η Νότια Παράκαμψη της πόλης της Μυτιλήνης είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί της Λέσβου, ενώ θα συμβάλει σημαντικά και στην αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης. Το έργο έχει ολοκληρωμένη μελέτη, η οποία εκπονήθηκε με την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών, έχει συνολικό Π/Υ 53 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 6,4 χλμ. και 8 ισόπεδων κόμβων σύνδεσης με το υπάρχον οδικό δίκτυο,

Η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Περιφερειάρχη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να προχωρήσει σε τροποποίηση της χάραξης του οδικού άξονα γιατί υπάρχουν αντιρρήσεις από ιδιοκτήτες που θίγονται, θεωρώ ότι θα βάλει το έργο σε περιπέτειες, αν δεν το οδηγήσει τελικά στις καλένδες.

Πρότεινα λοιπόν στον Περιφερειάρχη να καλέσει τους μελετητές και τους επιβλέποντες μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί τους για όποια προβλήματα εντοπίζονται και μόνο εφόσον υπάρχουν σοβαρά προβλήματα να εξεταστεί το ενδεχόμενο τυχόν σημειακών τροποποιήσεων της μελέτης και μόνο.

Κατά τη γνώμη μου το έργο της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης θα πρέπει να τεθεί απ' όλους τους φορείς ως προτεραιότητα και να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση του από την Κυβέρνηση.

Το θέμα της χρηματοδότησης του έργου έθεσα με επιστολή μου στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στις 16 Απριλίου 2024, ενόψει της επίσκεψης του στο νησί. Τον ευχαριστώ γιατί μου τηλεφώνησε την ίδια ημέρα και συζητήσαμε για την αναγκαιότητα του έργου. Το έργο όμως πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα απ' όλους.

Θ. Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!