Πολιτική

14/05/2019 - 14:43

Η φημολογία για νέο hot - spot στη Λέσβο και ... το πολιτικό παιχνίδι

Τις τελευταίες ώρες στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μπει η φήμη ότι θα υπάρξει νέο hot spot  στη Λέσβο.  Πριν από λίγο από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα υπήρξε κατηγορηματική διάψευση. Όλα αυτό βέβαια σε προεκλογική περίοδο αποτελεί ιδανικό πεδίο για αντιπαράθεση.  Βέβαια αυτή την αντιπαράθεση την πληρώνουν τελικά οι πολίτες αφού αυτό που μένει τελικά είναι ένα ομιχλώδες τοπίο μακριά από τα ουσιαστικά προβλήματα του νησιού μας.  

Παραθέτουμε όλες τις ανακοινώσεις:

 

Αρχική ανάρτηση Άρη Χατζηκομνηνού: 

Χθες, ενημερώθηκα από έγκυρες πηγές ότι στην περιοχή της Αχλαδερής προετοιμαζεται η δημιουργία ενός ακομη ΚΥΤ μεταναστών αντίστοιχου της Μοριας, με την εγκατάσταση 2.000 οικίσκων !!!!! Ηδη μαλιστα μεταφορικές εταιρίες έχουν καταθέσει σχετικές οικονομικές προσφορές για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς των οικίσκων. Σε μια τέτοια περίπτωση η υποβάθμιση του περιβαλλοντος, ίδια δε του κόλπου της Καλλονής, ελλείψει βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωης των κατοίκων της Λέσβου είναι δεδομένη και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Ως πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και πολίτης της Λέσβου προκαλώ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον ακόμη υφιστάμενο Δήμο Λέσβου να διαψεύσει την είδηση αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση καλώ έναν έκαστο των υποψηφίων που ζητούν την ψήφο του Λεσβιακου λαού, ίδια δε τη νυν Περιφερειάρχη που ασκεί εξουσία και γνωρίζει ακριβώς τι πρόκειται να συμβει, να πάρουν θέση ανοιχτά και ξεκαθαρα , προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, κατόπιν εκλογών. Το νησί μας δεν αντέχει το βαρος ενός ακόμη Κέντρου Μεταναστών, πόσο μάλλον τέτοιας δυναμικότητας! Φτάνουν πια τα πολιτικά παιχνίδια και τα πειράματα σε βάρος των Λέσβιων πολιτών! Οφείλουμε να προστατεψουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας και που δυστυχώς σήμερα είναι έρμαιο πολιτικών σκοπιμοτητων και προσωπικών φιλοδοξιών.

 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον πρύτανη και υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, να πάρει θέση και να καταδικάσει την ενέργεια του υποψηφίου περιφερειακού του συμβούλου και πρώην Δήμαρχου, ο οποίος αναπαράγει "ως έγκυρη πληροφόρηση" ότι, εδώ και καιρό, τοπικοί ακροδεξιοί κύκλοι διακινούν υπόγεια, κυρίως σε περιοχές του νέου δήμου Δυτ. Λέσβου, για δήθεν "δημιουργία νέου χοτ σποτ" και μάλιστα "μεγάλης δυναμικότητας" στην περιοχή.

Μια "πληροφορία" που έχει διαψευστεί με διάφορους τρόπους και από τα πιο επίσημα χείλη. Μια "πληροφορία" που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και διασπείρει τον διχασμό. 

Απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες, που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, θα πρέπει όλοι και όλες μας, αλλά και οι επαγγελματικοί φορείς, όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλου του νησιού, να είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντίθετες.

Ο κ. Μουτζουρης, δεν έχει πάρει μέχρι τώρα θέση. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτει την ενέργεια του πρωτοκλασάτου στελέχους του, που χρησιμοποιεί την επικίνδυνη παραπληροφόρηση ως μέσο επηρεασμού των πολιτών.

Είναι αδιάφορο, εάν αυτή η υπόθεση, εξελίσσεται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων που, επίσημα ή ανεπίσημα στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, που θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια της τοπικής δεξιάς.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον σε όλους και σε όλες προφανές, ότι οι πολίτες της Λέσβου, δεν έχουν να επιλέξουν, ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς της ΝΔ, δηλαδή ανάμεσα στην ανικανότητα, που εκφράζει το σύστημα της κ. Καλογήρου και που έχει καταδικάσει τα νησιά μας στην στασιμότητα και τον διχασμό που εκφράζει το ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη, όπως έντεχνα εδώ και καιρό, μας πλασάρουν, με διάφορους τρόπους.

Η υπερψήφιση του ενωτικού ψηφοδελτίου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Σπιλάνη, είναι αυτή που θα απελευθερώσει τις δυνατότητες των νησιών μας και θα βάλει φρένο στα σχέδια όσων επιχειρούν να σπείρουν τον διχασμό!

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 

Ανακοίνωση Γιάννη Σπιλάνη / Υποψήφιος Περιφειάρχης

Στον χορό  των Fake news με στόχο την ψηφοθηρία ενόψει εκλογών , πρόσθεσε χτες την δική του συμβολή ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη , Άρης Χατζηκομνηνός. 
Με το γνωστό κόλπο του «κάπου πήγα , κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω» ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα «μαντάτα»,  για δημιουργία νέου Hotspot στη δυτική Λέσβο , όταν κατά επανάληψη έχει τονιστεί από όλα τα αρμόδια χείλη,  ότι τέτοια προοπτική δεν υφίσταται, ούτε ως σκέψη. 
Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Χατζηκομνηνού από το αυτοδιοικητικό του παρελθόν, -«α ρε Κασιδιάρης που σας χρειάζεται» δήλωνε- όπως και άλλων υποψηφίων του  «ανεξάρτητου» κ . Μουτζούρη , τον οποίο  καλούμε να πάρει ξεκάθαρη θέση , για αυτές τις μορφές καθώς και τις πηγές παραπληροφόρησης. 
Το ανέκδοτο λοιπόν περί ανεξαρτησίας του κ. Μουτζούρη και του συνδυασμού του,  κάπου εδώ τελειώνει . Ο κ . Μουτζούρης και ο συνδυασμός του , όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητος , αλλά αντίθετα είναι χειροπόδαρα δεμένος , από όσους το προηγούμενο διάστημα , εξέφραζαν ακραίες θέσεις , μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Τα νησιά μας δεν έχουν ανάγκη , ούτε την ανικανότητα, της κυρίας Καλογήρου , ούτε  τον διχαστικό λόγο που εκφράζουν τα στελέχη του κ . Μουτζούρη. 
Για αυτό οι νησιώτες  στηρίζουν την Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου που θα οδηγήσουν τα νησιά μας, στο δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που έχουν ανάγκη.
 

Ανακοίνωση Νίκου Χήρα / Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» με θέμα την φημολογούμενη δημιουργία ΚΥΤ στην περιοχή της Αχλαδερής θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
    Ο πολλαπλασιασμός ανοιχτών φυλακών ανθρώπινων ψυχών, σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού μας, δεν θα μας βρει σε καμία περίπτωση σύμφωνους. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, δεν είχαν το νησί μας ως τελικό προορισμό και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Δεδομένου τούτου, είναι προφανές ότι η «αναγκαστική» παραμονή γεννά προβλήματα τόσο για εκείνους όσο και για τους ντόπιους. Προβλήματα που, δυστυχώς, τα έχουμε δει, τα ζήσαμε και τα ζούμε. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν και όχι να πολλαπλασιαστούν.  
Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανείς τι θα προκαλέσει μακροχρόνια η δημιουργία νέου καμπ; Οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του ΚΥΤ της Μόριας και του καμπ στον Καρά- Τεπέ είναι σε όλους γνωστές και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μας έκανε σοφούς το «δις εξαμαρτείν».
Εμείς δεν πρόκειται να συνδράμουμε στην δημιουργία νέου ΚΥΤ ή καμπ, όπως δεν πρέπει να σταθεί σύμφωνος ο οποιοσδήποτε νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του, τον τόπο αυτό, το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του. 
Νίκος Χήρας

 

 

 

Με αφορμή τη φημολογία περί δημιουργίας νέου Χοτ – Σποτ στη Λέσβο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Στρατής Ζαφείρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο νησί της Λέσβου υφίσταται ως γνωστό ένα ΚΥΤ, στη Μόρια. Θέση της Κυβέρνησης, που επιβεβαιώθηκε εκ νέου μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη δομή στο νησί. Δηλώνω κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ως Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν θα ανεχθούμε καμία αλλαγή αυτής της θέσης, δεν θα δεχθούμε τη δημιουργία νέου Χοτ – Σποτ.»

 

 

Τέλος,  διαβάστε εδώ την κατηγορηματική διάψευση του κ. Βίτσα
 

Μοιράσου το άρθρο!