Πολιτική

01/08/2024 - 16:32

Χρηματοδότηση Δήμου Δυτικής Λέσβου για τα δάση - Εκπόνηση μελετών διαχείρισης και αντιπυρικής προστασίας

Εξασφάλιση χρηματοδότησης μελετών για τα δάση της Δυτικής Λέσβου από το ΥΠΕΝ

Ειδική χρηματοδότηση για την εκπόνηση δασοπονικών μελετών διαχείρισης και μελετών αντιπυρικής προστασίας για τα δάση του Δήμου Δυτικής Λέσβου εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Μετά από έγγραφο αναλυτικό αίτημα αναζήτησης χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελετών για τα δημοτικά δάση από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, προφορικές συνεννοήσεις και συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΝ, εγκρίθηκε τελικά, η διάθεση και η κατανομή πίστωσης 211.000 ευρώ υπέρ του Δήμου Δυτικής Λέσβου για (α) δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δημοτικών δασών και (β) μελέτες αντιπυρικής προστασίας δημοτικών δασών.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να τακτοποιήσουμε τη διαχείριση των μεγαλύτερων δασών μας, η οποία εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και πρέπει να κινηθούμε άμεσα, ώστε να αξιοποιήσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου τις πιστώσεις που μας διατέθηκαν. Στα θετικά είναι η πολύ καλή συνεργασία μας με τη Δ/νση Δασών Λέσβου και τη ΓΓ Δασών του ΥΠΕΝ»

Η παραπάνω χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ», Μέτρο 2: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΩΝ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ», Δράση 2: «Αντιπυρική προστασία δασών και δασικών εκτάσεων ιδιοκτησίας ΟΤΑ», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Ειδικού Φορέα Δασών, του Πράσινου Ταμείου, «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024».

Μοιράσου το άρθρο!