Πολιτική

11/07/2024 - 13:05

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!» Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα. 

Στη Λέσβο οι κεντρικές εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης, στη Μυτιλήνη. Το µεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια! 

Στο πάρκο για άλλη μια χρονιά θα συναντηθεί η ελπίδα, η δημιουργία και ο αγώνας, θα ζωντανέψει με πλούσιο πρόγραμμα, συναυλίες, συζητήσεις, νέους χώρους και στέκια. 

Μέχρι στιγμής περιλαμβάνει:

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 

  • Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε
  • Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι. Επιμέλεια-ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Σπύρος Γραμμένος, Αλέξανδρος Δάικος, Βιολέτα Ίκαρη, Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρης Μητσοτάκης, Μιρέλα Πάχου
  • Λαϊκό Γλέντι   

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 

  • Συζήτηση
  • Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο μικρασιάτικο - ρεμπέτικο με συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων και μουσικών 
  • Νησιώτικο Γλέντι 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, τα συγκροτήματα, τα στέκια, οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο!