Πολιτική

17/11/2017 - 13:27

Γιατί καθυστερεί η πληρωμή στο προσωπικό της δακοκτονίας; - Απάντηση Κ.Αδαμίδη στο Lesvosnews.net

Α πό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Αδαμίδη λάβαμε απάντηση για το δημοσίευμα μας σχετικά με την καθυστέρηση στις πληρωμές της δακοκτονίας.

Στην απάντηση γίνεται αποδεκτό ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές του εργατοτεχνικού προσωπικού και η «επίσημη απάντηση» είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε "νέες διαδικασίες". Μάλιστα η απάντηση αναφέρει ότι υπάρχει σκέψη  ανάθεσης της παγιδοθεσίας σε ιδιώτες γιατί.... η πρόσληψη 80 ατόμων από την Περιφέρεια είναι δύσκολη υπόθεση ! ! !

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε ως ιστοσελίδα σε συγκεκριμένες αστοχίες που οδήγησαν στην καθυστέρηση των πληρωμών της δακοκτονίας αλλά κάποτε θα πρέπει να μάθουμε και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ότι οι «αστοχίες» να έχουν ονοματεπώνυμο και να μην κρύβονται πίσω από τη λέξη «γραφειοκρατία»

Και καλό θα είναι όλοι αυτοί που πληρώνονται κανονικά να ζητήσουν μια "συγνώμη"  απ' όσους δεν πληρώνονται στην ώρα τους.

 

-----------------

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Αδαμίδη

 

Σε άρθρο σας στις 14/11/2017 στον δικτυακό σας τόπο αναφέρεστε στις δυσκολίες πληρωμής των εργαζομένων παγιδοθετών δακοκτονίας.

 Ειδικά μετά την πρώτη ανάρτηση σας και για την πληρέστερη πληροφόρηση των αναγνωστών σας αναφέρουμε τα παρακάτω :

 Η Ανάδοχος Εταιρία «ΔΟΜΗΣΗ » με την οποία συνεργαζόμαστε άψογα έχει πληρωθεί την 1η και 2η διαβροχή, ενώ σε λίγες ημέρες θα γίνει και η 3η  τελευταία πληρωμή. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας επομένως πληρωμές έχουν γίνει ενώ οι εκκρεμότητες που υπάρχουν οφείλονται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν καθορίζονται από εμάς.

Σε ότι αφορά την καθυστέρηση πληρωμής του εργατοτεχνικού προσωπικού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Προσπάθειες γίνονται ώστε η πληρωμή να αφορά όλο το οφειλόμενο ποσό και να δοθεί σε μία δόση.  

 Οι λόγοι της καθυστέρησης οφείλονται :

α) αφενός μεν στο γεγονός ότι η διαδικασία ελέγχου δαπανών της δακοκτονίας άλλαξε και φέτος με αποτέλεσμα να έλθουμε αντιμέτωποι με νέες διαδικασίες οι οποίες προκάλεσαν καθυστερήσεις.

β) αλλά και στην πολυπλοκότητα της διαδικασίας διαγωνισμών, πρόσληψης και πληρωμής διότι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας έχει αναλάβει έργο που ξεπερνά τις δυνατότητες της Υπηρεσίας. Η πρόσληψη και απασχόληση 80 περίπου υπαλλήλων στην δακοκτονία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία ειδικά  για μια Υπηρεσία όπως η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας που έχει ευρύ  αντικείμενο.

Για τον επόμενο χρόνο εξετάζουμε πολύ σοβαρά να αναθέσουμε την εργασία της παγιδοθεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα μας απασχόλησε πολύ σοβαρά δεδομένου ότι αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας .αλλά το πολύ χαμηλό ποσό που δικαιολογεί το Υπουργείο για την παγιδοθεσία ήταν αποτρεπτικός παράγοντας γιατί πρώτιστο μέλημα μας ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του συνολικού έργου της Δακοκτονίας. Εξυπακούεται ότι και η αμοιβή του προσωπικού παγιδοθεσίας στα σημερινά επίπεδα θα ήταν πολύ δύσκολη.

 

Τέλος είναι προφανές ότι δεν μπορεί να έχουν περισσότερες ευαισθησίες όσοι είναι εκτός της πραγματικότητας από αυτές που έχουν όσοι  βιώνουν καθημερινά  την Δακοκτονία και τα προβλήματα της .

Πιστεύουμε ότι για την πληρότητα της ειδησεογραφίας είναι δεοντολογικό να καταγράφεται και η άποψη των εμπλεκομένων, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης θα ένοιωθε καλύτερα αν όλα γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

                                                                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                      ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!