Πολιτική

05/08/2023 - 07:59

Για όσους "ψαρεύουν σε θολά νερά" ... ενημέρωση για την Βάστρια !

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Άρη Ελευθερίου:

"Επειδή η παραπληροφόρηση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου,για το μεταναστευτικό- προσφυγικό, είναι συνεχής, έντονη και επίμονη, καλό θα είναι να γίνει γνωστό, ότι ο μόνος αυτοδιοικητικός φορέας ,που αντέδρασε για την κατασκευή της δομής στη Βαστρια, και μάλιστα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι η περιφερειακή αρχή του κ.Κ. Μουτζούρη.

Ειναι ο μόνος που προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και έγινε δεκτή η προσφυγή του.

Κατά της απόφασης αυτής, πρόσφατα το Ελληνικό Δημόσιο και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευσης, προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν εγκατέλειψε τον αγωνα. Με νομικούς συμπαραστάτες, προ διμήνου, κατέθεσε τις προτάσεις της και η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, οπου και αναμένεται η εκδίκαση της στο προσεχές δίμηνο.

Αυτά για να σταματήσει η παραπληροφόρηση, από διάφορους που πετάνε το μελάνι σαν τις σουπιές, η ψαρεύουν σε θολά νερά"

 

Και το σχόλιο από τον Πρόεδρο της Κώμης Χρήστο Τσιβγούλη:

"Η μεγάλη πλειοψηφία των Λέσβιων είναι αντίθετοι στην λειτουργία της Βάστριας για λόγους που αντιλαμβανόμαστε όλοι. Αυτή η πλειοψηφία και το συμφέρον του τόπου νομιμοποίησε τον αγώνα, δικαστικό και μη, ενάντια στη Βάστρια όπως σωστά αναφέρεται. Μια πλειοψηφία όμως που κάτω απο την ισχυρή βούληση της κεντρικής εξουσίας δεν μπορούσε πρακτικά απο ένα σημείο και έπειτα να εκφραστεί και να ασκήσει πίεση.

Τότε, και μέχρι σήμερα, μείνανε κάποιοι λίγοι, στη πρώτη γραμμή ( χωρίς να υπάρχει δεύτερη), να τραβούν το κουπί της δικαστικής διαδικασίας, της ενημέρωσης της κοινής γνώμης στη Λέσβο αλλά και θεσμικών οντοτήτων και μέσων εκτός αυτής, παίρνοντας ρίσκα δυσανάλογα με την πολιτική τους ευθύνη απέναντι στον τόπο. Αναφέρομαι σε εμάς, τους προέδρους των κοινοτήτων της περιοχής, που κουβαλήσαμε (και συνεχίζουμε να κουβαλούμε) αυτό το άχθος σε στιγμές που ακόμα και κάποιοι από την Περιφέρεια ( δεν ανήκουν ενδεχομένως πλέον σε αυτή ), βάζανε τρικλοποδιές στη διαδικασία και στον Περιφερειάρχη, του οποίου η στάση αναγνωρίζω ότι ήταν καθαρή από την αρχή.

Και έτσι βρισκόμαστε ήδη 2 χρόνια μετά από τη στιγμή που θα γινόταν τα εγκαίνια και ακόμα η λειτουργία της Βάστριας είναι αμφίβολη."

Μοιράσου το άρθρο!