Πολιτική

03/05/2014 - 11:33

Γ. Ζερδελής: Η υγεία σε τριτοκοσμικά επίπεδα με τη νέα τροπολογία

style="text-align: justify;"> 
Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών "Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων" με την οποία εμπεδώνονται οι συνθήκες επαγγελματικής επισφάλειας για τους υγειονομικούς, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεθοδευμένη πλέον παράδοση της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες με τη διαδικασία των τροπολογιών από τη συγκυβέρνηση σε άσχετα νομοσχέδια συνεχίζεται. Πρόσφατη τροπολογία επεκτείνει την δυνατότητα των δημόσιων νοσοκομείων να καλύπτουν τις κραυγαλέες ανεπάρκειες τους σε υγειονομικό προσωπικό με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα με μπλοκάκι.
Αντί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό που κατέταξαν την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε σε αναλογία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού/πληθυσμό με διορισμούς, έρχεται με την προσφιλή διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής να μεταβάλλει ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία σε ειδικού καθεστώτος ιδιωτικά. Η ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής που εκτίναξε τους δείκτες υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα είναι η μόνη απάντηση στην τρόικα και την υποταγμένη συγκυβέρνηση.»
 

Μοιράσου το άρθρο!