Πολιτική

01/11/2017 - 10:48

Φωτεινή Αραμπατζή: αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ευλογιά στη Λέσβο.

 

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Λέσβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Περισσότερα από 3.000 αιγοπρόβατα έχουν ήδη χαθεί στη Λέσβο λόγω της αδιαφορίας της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα πρόληψης για να μην μεταδοθεί το θανατηφόρο μικρόβιο της ευλογιάς από την Τουρκία».

Πλήρης δήλωση

«Ήδη από τις 12 Ιουνίου είχαμε ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με ερώτηση στη Βουλή, να λάβει μέτρα πρόληψης και αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων ευλογιάς αιγοπροβάτων από την Τουρκία.

Εδώ και τεσσερισίμιση μήνες, ο κ. Αποστόλου απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει. Όπως αποδεικνύεται πλέον, δεν ζήτησε καν έγκριση του προβλεπόμενου από την Ε.Ε. κονδυλίου για τον προληπτικό εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου. Επιπλέον δε, ακόμη κι όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπρoβάτου στην Λέσβο, αδιαφόρησε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο αφήνοντας επί ενάμιση μήνα τους κτηνοτρόφους απροστάτευτους.

Ο χρόνος χάθηκε αδικαιολόγητα και χρειάστηκε η εναγώνια έκκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να καταλάβουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη την ανάγκη να πράξουν το αυτονόητο. Να κηρύξουν τη Λέσβο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των διαδοχικών κρουσμάτων ευλογιάς.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, η αδιαφορία της Κυβέρνησης είχε ως συνέπεια την απώλεια 3.000 και πλέον ζώων. Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες του, δρομολογώντας τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθεί η μεγαλύτερη εξάπλωση της ζωονόσου. Και κυρίως να μεριμνήσει το ταχύτερον δυνατόν για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από τη ζημιά που τους προκάλεσαν οι δικές του παραλείψεις».

Διαβάστε  επίσης :

Μοιράσου το άρθρο!