Πολιτική

10/04/2019 - 22:13

Επαφές Στρατή Κύτελη για το έργο στη Λαγκάδα - Πρόταση να κλείνει τμηματικά ο δρόμος

Με την απαιτούμενη σοβαρότητα που επιβάλλεται στα μεγάλα έργα του Δήμου μας, αντιμετωπίζει ο συνδυασμός του Στρατή Κύτελη και το πρόβλημα με το έργο του βιολογικού στην Αερ. Γιανναρέλλη

Μετά την ανοικτή επιστολή των περιοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ανταποκρινόμενος στα αιτήματα τους, επικοινώνησε με μηχανικούς προκειμένου να έχει εξειδικευμένη άποψη στο θέμα.

Κατόπιν συζήτησε με την ΔΕΥΑΛ και σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ίδιους τους περιοίκους οι οποίοι και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκτέλεση του έργου. Βεβαίως όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του έργου το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Οι κάτοικοι έθεσαν το θέμα ότι η μελέτη με την οποία ξεκινά το έργο δεν υπόκειται στις σημερινές συνθήκες και ως εκ τούτου χρειάζεται επικαιροποίηση της μελέτης. Και επέμεναν πως εφόσον ξεκινήσει το έργο πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν εγγυήσεις που θα αφορούν την διέλευση οχημάτων και πεζών.

Ο Στρατής Κύτελης συμφώνησε με τα αιτήματα τους, τονίζοντας και πάλι την αναγκαιότητα του έργου δεδομένου των κινδύνων που έχουν δημιουργηθεί από την υπόγεια αλλοίωση του εδάφους. Όμως επεσήμανε, θα κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις να υπάρξουν εγγυήσεις για τις προθεσμίες του έργου.

 

Επαφές Στρατή Κύτελη για το έργο στη Λαγκάδα - Πρόταση να κλείνει τμηματικά ο δρόμος

 

«Στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούν να κλείσουν επ΄ αόριστο επιχειρήσεις της περιοχής. Άρα θα πρέπει ο Δήμος τμηματικά να κλείνει το δρόμο και με δύο βάρδιες να ολοκληρώνεται γρήγορα ώστε να δίνεται στην κυκλοφορία στο μικρό προκαθορισθέν χρονικό διάστημα. Και να συνεχίζουν στο επόμενο τμήμα του δρόμου. Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που θ΄ αντιμετωπίσουν περίοικοι και επιχειρήσεις».

Ετέθησαν επίσης και μια σειρά άλλων προβλημάτων τα οποία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης τα κατέγραψε για να τα εξετάσει. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση αυτή, τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί, θα ρίξει όλο το βάρος της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση του έργου προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κλείσει αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Μοιράσου το άρθρο!