Πολιτική

09/04/2013 - 14:03

Εκκληση βοήθειας για σίτιση των απόρων

'Εκκληση βοήθειας για σίτιση των απόρων

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, απευθύνει σε φορείς και ιδιώτες αίτημα- έκκληση βοήθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης των απόρων. Στο αίτημα της αναφέρει:


«Η σύμβαση σίτισης των απόρων έχει λήξει από  15/2/2013. Μετά από τα γνωστά γεγονότα που οδήγησαν στην καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου -του Ν.Π.Δ.Δ και με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί εφαρμογή του νέου προβληματικού Νόμου 4111/2013 (ΦΕΚ18/Α25-1-2013), ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε για 8/5/2013.


Από 16 Φεβρουαρίου και μέχρι 30 Απριλίου, η σίτιση των απόρων συνδημοτών μας, γίνεται με την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Χωριό του Όλοι Μαζί.
Όμως από 1ης Μαΐου λόγω της γιορτής του Πάσχα οι Παιδικοί Σταθμοί και το Πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργούν! Έτσι δεν υπάρχει τρόπος να συνεχιστεί η σίτιση τους. Επίσης από 1η Μαΐου, οι Παιδικοί λόγω των προβλημάτων από την εφαρμογή του ως άνω Νόμου, δεν μπορούν να προμηθευτούν με τρόφιμα. Ως εκ τούτου και μέχρι την υλοποίηση της σύμβασης που θα προκύψει με τον ανάδοχο του διαγωνισμού για την σίτιση των απόρων, οι συνδημότες μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ένα πιάτο φαΐ!


Κάνω έκκληση και ζητώ την βοήθεια φορέων, συλλόγων και ιδιωτών για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα. Είναι αδιανόητο την ώρα που θα γιορτάζουμε την Ανάσταση κάποιοι συνδημότες μας να οδηγούνται σε συνθήκες πείνας!
Παρακαλώ βοηθήστε! Δηλώστε μας την βοήθεια σας στο τηλέφωνο 22510-27501 υπεύθυνη η κ. Σημιακάκη, 2251--40640 υπεύθυνος ο κ. Ψωμαδέλλης»
 

Μοιράσου το άρθρο!